Дзен или изкуството да бъдеш тийн: Пет неща, които да правим навън през пролетта

Mar 20, 2012 Няма коментари by

Няма по „дзен“ от пролетта. Усмивките, цветовете, усещането, че си оцелял след дългата зима, всичко това ни кара да се чувстваме щастливи, да захвърлим дебелите дрехи и да излезем навън. Време е за градинки и дълги разговори с компанията на открито. А aко желаете да направите нещо ново, ние с готовност ще ви дадем няколко идеи:

1. За всички, които са от София ще попитаме – познавате ли вашия град? Знаем, че ще кимнете утвърдително – „Разбира се, че го познаваме, тук сме родени и живеем“. Помислете пак и отидете на Free Sofia Tour. Тази безплатна и изключително интересна обиколка на няколко основни точки в София очаква своите гости на ъгъла на Съдебната палата два пъти всеки ден (11ч. и 18ч.). Безплатните пешеходни обиколки са организирани от доброволци от сдружение с нестопанска цел “Фрий София Тур”. Всеки тур е забавен и образователен – едно идеално въведение в града и неговата хилядолетна история. Повече информация има тук.

2. Ако не ти се разхожда, а искаш по-практически умения, то можеш да се научиш да въртиш огнен пой. Момчетата и момичетата от уебпортала http://onfire-bg.com често се събират в градинката пред Народния за да усъвършенстват движенията си, както и да споделят нови идеи. За да разбереш кога се събират, трябва само да следиш техния форум. И ако огънят те привлича, сигурна съм, че ще се намери кой да ти покаже как се върти пой.

3. Снегът се стопи, което означава, че идва сезонът на бързите води и лудите глави, запалени по рафтинг. Срещу сумата от 50 лв. можеш да изпиташ това невероятно усещане и удоволетворението от преборването на водната стихия с всеки един от клубовете, които предлагат подобно приключение на р.Струма или друга точка на България.

4. Обичате адреналина? Обичате екстремните спортове и новите предизвикателства? Значи един спорт, който набира сили и последователи в България е точно за вас. Бокингът или в превод на български – скачащи кокили е красиво и забавно занимание, което изисква много практика, но пък дава страхотни резултати. Ако желаете да пробвате, но нямате възможност да си купите кокили (между 500-700 лв.), то ви препоръчваме да се включите към някой от клубовете в България. Единият от тях – PowerJump може да бъде намерен в морската градина във Варна, за софиянци препоръчваме да се огледат из Борисовата градината за подскачащи маниаци.

5. Ако не сте почитатели на огъня или екстремните спортове, но искате забавление на открито, то ви препоръчваме – намерете си федербал, ако може два комплекта или пък хилки за тенис на маса. Почти във всяко училище и парк ще намерите къде да практикувате тези забавни спортове.

Надяваме се да сме ви били полезни – приятна пролет и ще се видим по градинките 🙂

Air Jumper, Extreme, Slide, Еко, Съвети

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Дзен или изкуството да бъдеш тийн: Пет неща, които да правим навън през пролетта”

Leave a Reply