Дзен или изкуството да бъдеш тийн: Пет фестивала, които да посетим това лято

Mar 29, 2012 Няма коментари by

Лятото чука на вратата ни с голяма усмивка и обещание за приключения. Какво по прекрасно от това да прекараш част от идващите топли месеци в компанията на български и чуждестранни музиканти, DJ-и и изпълнители, при това на открито.

Да, правилно мислите – идва фестивалният сезон!!! Макар, че ходенето по фестове изисква средства ние можем да ви предложим няколко добри идеи за независими фестивали, в които да съчетаете любовта си към музиката с удоволствието да спите на палатка.

1. Петото издание на ежегодения младежки фестивал на изкуствата “Различният Поглед” 2012 ще се проведе под егидата на областния управител на област Стара Загора – Йордан Николов. Концепцията и мотото, под което преминава фестивалът, са свързани с идеята за фокусиране на погледа върху изкуството и култура. Всички, които участват, освен на страхотните групи и DJ-и, могат да се включат в богата програма от концерти, семинари, работилници и забавления. Традиционно фестивалът се разполага разположен на различни алтернативни сцени, паркове, галерии, спортни площадки, Античен форум, Централни градски разкопки, Държавен куклен театър, Регионален исторически музей, МОЛ “Галерия”, клубове и др. Повече информация има тук.

2. Всеки бил на фестивала Rjana ще иска да повтори. Събитието, което се провежда в китната Планина Ржана, с. Игнатица, на 100 км от София, е повече от вдъхновяващо и уникално. Под мотото „Забавлявай се естествено, с чисто съзнание и трезви мисли, и остави в себе си бистри спомени“, фестивалът събира хора от цяла България. Свобода, безгрижие, щастие и спокойствие са част от върховните чувства, които изпитва всеки гост на планината. Всичко това се дължи на позитивната енергия витаеща сред девствената природа на Ржана планина. Организацията е перфектна, организаторите предлагат кухня разнообразие от вкусни ястия, бургери, вегетарианско меню, домашни десерти и др. (на открито всичко е още по-вкусно), както и възможност за почивка в приятни чайни. За всички, които използват влаковете за да се придвижат до фестивала е подготвено специално приключение – извозване с камион до мястото на опен еира, което е повече от забавно и приятно. Барът винаги богато разнообразие от питиета – студена бира, твърд алкохол, коктейли и нестандартни напитки, както и подслон осигуряващ пълен конфорт за гостите на фестивала.

3. Беглика фест е отворена платформа и среда за свободно общуване. Всяка година, 1/3 от всички присъстващи са хората, създаващи програмата със своите проекти, инициативи и дейности. Всеки има възможност да се включи без ограничение във формата, размера или детайла, ако смята, че носи Беглишки дух. Фестът, на който са се изявявали знамените имена, като Теодоси Спасов и Karandila Gypsy Brass Orchestra, между 17 – 19 Август 2012

4. Ако ви се пътува и сте спестили джобните, то можем да ви дадем няколко добри идеи, към кой световен фестивал да се насочим. Една от тях е румънския морски фестивал, който се провежда два пъти годишно на Мамая. Събитието събира едни от най-големите имена в техно музиката и е страхотен начин да съчетаете танците с почивката си на море. Цените за вход са прилични, а обстановката вдъновяваща. Ето инфо.

5. Ако не сте фенове на електронната музика и искате някоя и друга жица, то ви препоръчваме да не пропускате Nova rock festival, който се провежда всяка година в Австрия. Сред групите обявени тази година са Linkin park, De toten Hosen, Metallica, Nightwish, Slayer и много други. Тридневен пас струва 122 евро, но за броя на групите, които ще успеете да видите, цената е повече от прилична.

Concerts, Drum and bass, Fun, Hip hop, Metal, Party Time, Punk & Ska, Rock, Techno

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Дзен или изкуството да бъдеш тийн: Пет фестивала, които да посетим това лято”

Leave a Reply