Най-голямата премиера в историята на Lionsgate ИГРИТЕ НА ГЛАДА с гала и в България

Mar 30, 2012 Няма коментари by

Гала премиерата на Игрите на глада в България събра VIP гости и най-запалените фенове на филма снощи в Cinema City Mall of Sofia. Освен актьорът Владо Карамазов, който е голям фен на едноименната трилогия на Сюзан Колинс, сред гостите бяха актрисата Ани Пападополу, певецът Спенс и Деси Бакърджиева, която показа завидна ловкост и ентусиазъм в използването на техники за оцеляване.

Всички гости на събитието имаха възможност да придобият познания и умения в боравенето с приспособления, полезни при оцеляване сред дивата природа. Специални гости на гала премиерата бяха и трибутите, взели участие в първото издание на българския Турнир по оцеляване и пейнтбол Игрите на глада, организирано с подкрепата на VGAMES.BG и „Пейнтбол България”.

Миналата събота в полите на Витоша, състезанието изправи един срещу друг 24-ма участници на възраст между 14 и 35 години от Пловдив, Варна, Бургас, Димитровград и София. Зрителите на филма все още имат шанс да спечелят подобно изживяваване от „Пейнтбол България” за себе си и още седем свои приятели в конкурса на Игрите на глада и www.vbox7.com, в който до 29 март трябва да покажат на видео умението, в което са най-добри.

С разпродадени прожекции в цял свят, филмът излиза премиерно в САЩ на 10 000 екрана, в 4137 кина, 268 от които IMAX. С участието на Дженифър Лорънс, Джош Хъчерсън, Елизабет Банкс, Лиъм Хемсуърт, Уди Харелсън, Доналд Съдърланд, Стенли Тучи и Лени Кравиц, лентата на Гари Рос въвлича зрителите в нов свят и обществен ред. В него Игрите на глада са отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване, предавани на живо в националния телевизионен ефир на Панем.

За Игрите на глада всяка година, едно момче и едно момиче на възраст между 12 и 18 години, биват изтеглени за трибути по време на Жътвата. Само един от тях може да оцелее, да спечели и да се върне у дома като Победител. В 74-те Игри на глада, 16-годишната Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс) доброволно заема мястото на по-малката си сестра, изтеглена да се състезава. Ако иска отново да се завърне в родния Окръг 12, Катнис трябва да направи поредица от почти невъзможни избори на Арената – между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

На официалната българска страница на филма www.IgriteNaGlada.bg българските зрители имат възможност да прочетат напълно безплатно първата глава от книгата „Игрите на глада”, предоставена от издателство „Екслибрис”, издател на цялата трилогия на Сюзан Колинс. Музиката от филма вече излезе на българския пазар от Universal Music България и може да бъде поръчана ексклузивно в iTunes България.

Повече информация може да намерите на: www.IgriteNaGlada.bg и www.facebook.com/IgriteNaGlada.

Party Time, Конкурси, Фантастика, Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Най-голямата премиера в историята на Lionsgate ИГРИТЕ НА ГЛАДА с гала и в България”

Leave a Reply