Създават общество за атипично изкуство в Шумен

Apr 19, 2012 Няма коментари by

‎На 22 април (неделя), от 19:00 часа на първите пейки до младежкия в гр. Шумен, ще се съберат поети, прозаици, критици, актьори, театрали, художници, скулптури, певци, музиканти, танцьори и танцьорки, преводачи, уеб дизайнери и други изкушени от изкуство и арт хора.

Целта е създаването на Общество за атипично изкуство в североизточния български град. За сега то ще е локализирано само в Шумен, но в бъдеще може да се разшири и на други места. Ще се занимава с развитието на извънинституционални арт събития, повече неща на открито, повече безплатни за публиката неща.

Организацията ще е неформална. “Умишлено не искам да стоим в /до/ институция. Съзнателно не искам да формализираме нещата и да се регистрираме като НПО” – обяснява Антоний Димов, който е инициатор на проявата – “Добре дошли са ученици, студенти и дъртаци като мен. Възрастта, заниманията, професията, популярността няма да се вземат под никаква форма под внимание. Идеята е да има общество /свободна отворена група/, заинтригувано от случване на пърформанси, инсталации, флашмобове, хепънинги, концерти и др. Идеята е да е незадължително, доброволно, некомерсиално и безплатно. Искам хората от различните изкуства да се познават и да си комуникират. Искам публиката да е по-близо до случващото се.”

Body arts, Performance, Рисуване

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Създават общество за атипично изкуство в Шумен”

Leave a Reply