Международно първенство по маунтинборд в Сопот този месец

May 02, 2012 Няма коментари by

На 12 май, в Сопот ще се проведе межуднародното състезание по маунтинборд Shambhala Dirt Open 2012. Това е едниственото състезание по маунтинорд в България, регистрирано в календара на международната асоциация по маунтинборд IMA. Събитието на практика поставя страната ни на европейската маунтинборд карта.

Shambhala Dirt Open ще се проведе за втори път и ще включва две дисциплини – бордъркрос и биг еър. Бордъркросът се провежда във формат с групови стартове от по четири души. На елиминационен принцип най-добрите продължават в следващия етап. След бордъркроса състезателите ще показват своите умения и във формата Биг Еър, който ще бъде проведен в последната част на трасето.

Състезанието ще се проведе на 12май, 2012 г. След награждаването се предвижда официална вечеря за участниците и OPEN AIR парти с много музика и танци.

Участие ще вземат състезатели от 9 държави – България, Румъния, Сърбия, Германия, Русия, Холандия, Франция, Словения, Чехия. Общият брой на атлетите ще бъде над 40. Професионалното ниво на участниците и трудността на трасето ще направят контеста едно атрактивно, екстремно и напрегнато шоу за всички зрители.

Припомняме, че в първото издание на Shambhala Dirt Open през 2010 година участие взеха 20 състезатели от България, Румъния и Сърбия, а победител стана Димо Стефанов от Казанлък. Очакваме предстоящото първенство да бъде спечелено от наш представител отново!

Маунтинбордингът събира участници и публика с интереси в цялата гама екстремни спортове. Практикуващите го се занимават активно най-малко с още един от спортовете сноуборд, ски, маунтинбайк, скейтборд, сърф, кайтборд, уейкборд и т.н. В най-голямата си част зрителите също са активни участници в някой от тези спортове или имат желание да бъдат въвлечени в някой от тях.

Подробности за събитието и програмата има на българския сайт за екстремни новини Board.bg

Extreme, Skate, Snow, Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Международно първенство по маунтинборд в Сопот този месец”

Leave a Reply