Крис Драгошинов първи на маунтинборд кроса Shambhala в Сопот

May 16, 2012 Няма коментари by

Този уикенд (12-13 май) се проведе междунарадното състезание по маунтинборд крос в Сопот SHAMBHALA INTERNATIONAL DIRT OPEN 2012. Общо 21 състезателя (19 мъже и 2 жени) от България, Сърбия, Русия, Германия и Румъния взеха участие в надпреварата.

Състезанието се проведе в два етапа. Първоначално атлетите се спускаха в квалификации за време, от които отпаднаха трима. За съжаление между тях беше и сноуборд про-то Димитър Чокоев – Джими, чието окачване не издържа и той падана в последната част на трасето, но първите му стъпки в състезателния маунтинбординг определено дават надежди за бъдещи високи постижения.

Останалите 16 състезателя при мъжете продължиха във втория етап при взаимни елиминации по системата най-добро срещу най-лошо време. След оспорвани битки, падания, рани, махмурлук и повече от 10 старта, двама от далите най-добро време останаха на финала – сръбската легенда и млада надежда Слободан Бановиц – Боба и нашето момче Крис Драгошинов.

Везните натежаваха Боба да победи, заради почти два пъти по-тежкото си телосложение, което позволява по-бърза скорост по трасето. Но… съдбата си каза думата. След като поведе в началото, Боба падна, което бе знак за Крис да атакува максимално и да поведе хорото. До края на трасето той не отстъпи на именития си съперник и така за втори път (след състезанието преди 2 години) българин спечели в домакинство на Европейско първенство по маунтинборд.

Extreme, Skate, Slide, Конкурси

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Крис Драгошинов първи на маунтинборд кроса Shambhala в Сопот”

Leave a Reply