Росен Спартянов спечели второто издание на Red Bull Лагерница

May 28, 2012 Няма коментари by

24-годишният Росен Спартянов от София е новият Крал на Red Bull Лагерница, което се проведе на 20 май, научи Teenews.eu от официалния сайт на организаторите. След оспорвана двучасова надпревара на столичния булевард Христо Смирненски негови подгласници станаха Иван Димитров и Калоян Петров.

Нестандартната надпревара с познатите от детството ни лагерни колички във формат „4-cross” се провежда за втора поредна година и излъчва втори различен победител – миналогодишният победител Симеон Тасев отпадна още във втория кръг. Росен от своя страна преодоля всички четири етапа и обезокуражи съперниците си на финала с наистина шампионска скорост и завидни умения за управление на самоделната си лагерница.

200-метровото трасе се оказа непреодолима пречка за повече от половината състезатели, чиито лагерници не издържаха на състезателното темпо. Търкалящи се лагери и отломки от уникалните возила все още се почистват от булеварда. За разлика от миналата година, този път в стартовия лист присъстваха и две дами – Димана Стефанова и Михаела Радоева, която успя да премине първите три кръга на надпреварата и доказа, че има място за еманципация във вързаждащия се забавен спорт.

Освен овациите на публиката и солидната фенска група, Росен отнесе и голямата награда на тазгодишното състезание – посещение в бокса на Red Bull Racing по време на Гранд При на Унгария през юли.

Лагерница, лагерна количка, кормилачка – тази традиционна в близкото минало детска играчка отново набира популярност с усилията на много ентусиасти и провежданите вече две години състезания в София и Велико Търново. Инициативата има амбицията да се развива и превзема нови български градове в следващата година – единствените условия са стръмни улици, няколко здрави дъски и четири лагера.

Според утвърдените вече правила, всеки състезател участва със собствена лагерница, сглобена предвариелно и отговаряща на зададените от организаторите параметри: дължина на борда до 130 см, ширина – до 50 см, оси до 80 см, диаметър на лагерите – до 13 см (допуска се използването на силиконови колела, както и комбинацията между лагери и силиконови колела), използва се само традиционния материал – дърво, сглобяващите елементи са по избор на конструктора.

Skate, Любопитно, Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Росен Спартянов спечели второто издание на Red Bull Лагерница”

Leave a Reply