Над 40 любители колоездачи се включиха в надпреварата “КолелоТУ 2.0”

Jun 03, 2012 Няма коментари by

В четвъртък, в Южния парк се проведе традиционната вело надпревара “КолелоТУ 2.0”. Въпреки затруднените метеорологични условия в състезанието взеха участие повече от 40 любители на колезденето. Официален старт на състезанието даде Васил Стефанов – Български колоездачен съюз, който сподели, че инициативата е много добре реализирана и БКС (Български колоездачен съюз) с удоволствие ще я подкрепи и догодина.

Вело състезание “КолелоТУ 2.0” се проведе за втора поредна година и събра студенти и любители на колоезденето, като им предостави трасе за изява. Събитието беше част от проект „Зелен месец“ на Студентски съвет при Технически университет – София и се проведе с подкрепата на Столична община. Студентската инициатива цели да привлече вниманието на гражданите към екологичното и безопасно използване на велосипеди в градска среда.

Победителите в състезанието получиха медали, почетни грамоти и много други награди. Специални благодарности към участниците и организаторите, изказа Емил Красенов – председател на Студентски съвет към Технически университет – София, като покани присъстващите да се включат в “Закриване на Зелен месец 2012”, което ще се проведе на 1 юни в зала Христо Ботев – Студентски град.

Вело състезанието се организира с подкрепата на: Столична община, Български колоездачен съюз, сдружение “Велоеволюция”, „Драг“ и Крафт – магазин за спортна екипировка.

Проектът “Зелен месец” е инициатива на Студентски съвет при Технически университет – София. Чрез организиране на редица мероприятия в областта на екологията, културата и спорта, проектът отправя призив към обществото и привлича голяма аудитория, с цел популяризиране на каузата за изграждането на един по-добър екологичен начин на живот. Основната цел на проекта е да изгради една по-добра еко и спортна култура у младите хора и да покаже другото лице на студентското общество.

Bike, Еко

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Над 40 любители колоездачи се включиха в надпреварата “КолелоТУ 2.0””

Leave a Reply