В Холандия предлагат легализиране на DDoS атаките като форма на протест

Jun 27, 2012 Няма коментари by

Холандската социално – либерална партия Демократи 66 възнамерява да легализира DDoS атаките като форма на протест, съобщиха медии от страната на лалетата и на законното пушене на трева.

DDoS (Distributed Denial of Service) е вид кибер – атака, при който от огромен брой компютри се осъществяват едновременни заявки до даден сървър, довеждайки до невъзможност да бъдат обработени и съответно – до спиране на услугите. Така например могат временно да се изваждат от строя сайтове и различни други онлайн услуги.

От партията посочват, че някои подобни форми на онлайн протест днес погрешно се възприемат като хакерски атаки. Не е ясно обаче как точно може да се узакони подобно действие и дали не е редно, за да бъде една DDoS – атака законна, да се предупрежава предварително собственикът на ресурса, който ще бъде атакуван.

Самите Демократи 66 са много интересна партия, която напоследък оглавява движението за интернет свобода в холандския парламент и активно се бори против скандалното международно споразумение ACTA. Тя има десет представители в Камарата на представителите на холандския парламент и пет – в Сената.

Реакция

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “В Холандия предлагат легализиране на DDoS атаките като форма на протест”

Leave a Reply