MusicPRO – първа българска музикална борса на ON! Fest

Aug 13, 2012 Няма коментари by

Бурното развитие на развлекателния сектор в България в последното десетилетие протече паралелно с предизвикателствата на новите реалности в глобалната музикална индустрия, световната икономическа криза и спецификите на родните пазар и публика. Въпреки проблемите, едно е сигурно – българската музикална индустрия има потенциал за развитие и е въпрос на време, усилия и правилни действия той да бъде осъществен.

Организаторите на ON! Fest са убедени в това и второто издание на фестивала за градска култура и изкуство, ще го докаже чрез MusicPRO – първата българска музикална борса. В Европа и САЩ съществуват десетки мащабни музикални търговски борси и конференции, но до този момент страната ни никога не е била домакин на такава. Затова е време сами да я създадем.

MusicPRO събира всички участници, които имат професионална връзка или интерес към музикалната индустрия. Това е платформа, на която всеки – от независимите групи и изпълнители, музикалните лейбъли, клубовете и фестивалите, през адвокати по авторски права, графични дизайнери и музикални журналисти, до охранителни фирми, кетъринг компании и фирми за озвучителна техника под наем, може да сподели професионален опит и знания, да промотира дейността си, да се сравни с конкуренцията, да преговаря, купува и продава.

Целта на събитието е да даде осезаем принос към развитието на българския музикален сектор и да се създаде по-силен международен обмен с чуждестранните партньори.

MusicPRO ще включва 3 основни модула:
1. Базар, на който всички могат да закупят изложбено пространство, или просто да дойдат като посетител (регистрация – на http://onfest.bg/bg/music-pro/register)
2. Лекции, дебати, работилници
3. Шоукейс сцена, на която всеки може да направи следващата стъпка в кариерата си, като представи музиката си пред професионална публика.

Anime, Cosplay, Drum and bass, Freerun, Graffiti, Hip hop, Party Time, Progaming, Techno, Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “MusicPRO – първа българска музикална борса на ON! Fest”

Leave a Reply