Обединени идеи за България прави дискусионен форум

Aug 16, 2012 Няма коментари by

Екипът на Обединени идеи за България се състои от български студенти от цял свят, сплотени от общото желание гражданската активност сред младите в България да бъде насърчена.

От 3-ти до 6-ти септември 2012г. Софийският университет ще бъде домакин на организирания от Обединени идеи за България дискусионен форум под наслов „Идеите – това сме ние”, който се финансира от Национална програма за младежта. Организацията, която представлява мрежа от български студенти в над 10 държави, се стреми чрез тази инициатива да вдъхнови повече български студенти и ученици да работят за подобряването на жизнения стандарт в България, информирайки ги за ключови теми от обществения живот и ангажирайки ги в създаването на граждански проекти като решения на важни за страната проблеми.

В рамките на конференцията участниците ще бъдат разделени в 8 комисии според предпочитанията си и индивидуалните си интереси, а отделните комисии ще симулират дейността на български министрества. Под ръководството на двама председатели и със съдействието на експертни гост-лектори, членовете им ще обсъждат някои от основните предизвикателства, пред които е изправена България в съответната обществена сфера. Някои от потвърдилите участието си лектори са доц. д-р. Атанас Щерев, Борислав Сандов, Евдокия Манева и Нешка Робева, а пълен списък може да бъде открит на фейсбук страницата на организацията. Акцентът обаче няма да бъде поставен единствено върху дискусиите. В различните комитети ще бъдат съставени общо 8 граждански проекта, които ще бъдат осъществени след края на конференцията и ще целят положителен принос в отделните сфери.

Дебатите в комисиите ще бъдат следени от специално създаден за целта журналистически екип, който дава шанс на млади, талантливи хора да се превъплътят в ролята на журналисти, фотографи и оператори по време на цялата конференция, както и след нейното официално завършване. Тяхната задача ще бъде да следят развитието на дискусиите в останалите комисии и да отразяват видяното в статии, които ще бъдат публикувани на специално създаден за целта сайт. Екипът ще информира за напредъка по реализирането на изготвените проекти и след края на мероприятието.

School, Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Обединени идеи за България прави дискусионен форум”

Leave a Reply