Varna Skate Open 2012 – Репортаж

Sep 08, 2012 Няма коментари by

Организаторите на Varna Skate Open ни изпратиха страхотен репортаж в Rolling Days от събитието, което вече се налага като най-якия скейт турнир по българските рампи. Публикуваме репортажа със съгласието на организаторите:

…………

Началото на нашата статия заслужено ще посветим на спонсорите и организаторите на събитието, които доказаха, че стоят твърдо зад скейтборд сцената в България и дават всичко от себе си, за да я поддържат и развиват. Генерални спонсори на Varna Skateboard Open 2012 бяха VANS и разбира се Monster Energy Drink. Организацията отнове бе осъществена от Скейт Клуб Варна с помощта на община Варна и Българската Скейтборд Федерация.

С помощта на Vans и Monster, момчетата от Скейт Клуб Варна изработиха за състезанието още чисто нови уреди, които ще се прибавят към варненския скейт актив и надяваме се, ще вдъхновят момчетата за още и по-добри трикове. И така новите уреди включват два куотъра, Sобразна тръба, баланси и кикери.

DJMadBear завъртя грамофоните и ни изненада със стилни семпли, бяла риза и вратовръзка . А нашият любим водещ Дидо си имаше подкрепа на микрофона …. BabyBaаааaby !!!! “Kоводещ’ на състезанието беше Иво от NinjaSquad. Безпристрастните съдии този път бяха Радослав Атанасов и Димитър Попов, така че ако има недоволни да знаят кого да търсят. Събитието бе широко отразено от медийните партньори – RollingDays, Boulevard, SkateBG, Affectmedia.

Няма как да не се похвалим, че тази година ние от екипа на RollingDays, осъществихме излъчването на живо от скейт парка във Варна.

Състезанието можеше да се гледа onlineв сайта ни. А според статистиката, с която разполагаме официално 864 човека от цяла България (а и не само) са гледали VarnaSkateboardOpen 2012 на живо. Тук искаме да се извиним на зрителите за моментните проблеми с онлайн връзката и обещаваме следващото излъчване да е още по-добро.

А сега да си дойдем на думата и да разкажем за самото състезание и за истинското каране.

Както сте разбрали състезанието се проведе в рамките на два дни. През първия ден се проведоха квалификациите. И тази година общият брой на участниците беше ексклузивен – 70 скейтъра на възраст от 9 до 30 години взеха участие и ни демонстрираха новото ниво на скейтбординга в България.

В категорията до 14 години се отличиха малките скейтъри от отбора на Insomnia – Илия Руснака, Алек Благоев и Иван Иванов, и тримата от София. Другите, които се постараха и показаха, че са подобрили техниката и стила си на каране са Никола Марчев от Асеновград, Марио Георгиев от Поморие и Анатоли Тенев от Варна.

Специална похвала получава и Мартин Енчев на 9 години от Варна, който беше най- малкият записал се участник тази година. Искаме да поздравим всички участници до 14 години, защото видяхме, че те наистина се развиват и настигат „големите” скейтъри. Благодарим ви!

След като приключи квалификацията при малките дойде ред на ситото при скейтърите над 14 години. Налице бяха всички – Гибона, Явката, Павел Царев, Део Катунга, Индианеца, Шиво, Фори, Кени, Миро, Джими, Лазката и др. Тази година на състезанието имаше състезатели и от Румъния – Razvan Popescu, Diatsu Marius a.k.a. Adrenalina и Dumi.

В категорията на големите нивото просто бе замайващо. Гибона, Део и компания се конкурираха достойно с румънците и оставиха публиката смаяна. В паузите между ръновете, момичетата от Monster, раздаваха питиета и вдигаха адреналина на публика и карачи. Първият ден приключи навреме като остави отворен въпроса кой ще се класира напред в състезанието.

През следващия ден се проведоха финалите. Всички бяха пристигнали по-рано на скейт парка, за да чуят от журито имената на скейтърите, които ще продължат напред в двете възрастови групи. Различното този ден бе регламента на финала при карачите над 14 години. Те караха на различни спотове на парка и бяха разделени на групи от по пет скейтъра. Всеки от тях имаше право да направи по десет опита на спот. А спотовете бяха както следва – балансът, пирамидата, двата ръба плюс шестте стълби и осемте стълби с рейла.

Ето и победителите:

Категория над 14 години
1. Павел Царев – 500 лв и предметни награди.
2. Разван и Адреналина от Румъния – 250 лв и предметни награди..
3. Гибона – 150 лв . и предметни награди.

Категория до 14 години
1. Илия Руснака – предметни награди.
2. Алек Благоев – предметни награди.
3. Никола Марчев – предметни награди.

Beast Trick – Разван – 150 лв

Цялата статия, заедно с много снимки от събитието е достъпна на rollingdays.com

Extreme, Skate, Slide, Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Varna Skate Open 2012 – Репортаж”

Leave a Reply