Четири световни рекорда след сбирка на овърклокъри в централата на ASUS

Oct 09, 2012 Няма коментари by

Група от професионални овърклокъри посети централата на ASUS в опит да постави нови глобални рекорди. Използвайки дънните платки ROG Maximus V Extreme, процесорите Intel Core i7-3770K и достатъчно охлаждаща течност, отборът подобри рекордите в четири категории, включително 7.1843GHz тактова честота при процесора, 5.094 секунди на SuperPi 1M, 4 минути и 43 секунди на SuperPi 32M и 10.16 секунди на PiFast.

Участниците

Отзовавайки се на призива и в търсене на нови, разтърсващи рекорди, към централата на ASUS се запътиха някои от най-добрите овърклокъри в света, сред които членовете на TeamRU Smoke и 12, Hazzan (който взе участие в последното издание на ROG Absolute Zero), Piwor, както и хардуерните професионалисти от ROG – Андре Йънг и Shamino.

Четири световни рекорда при дънните платки и процесорите

Начинанието костваше внушителни количества течен хелий и азот, но записа нов рекорд от 7.1843GHz тактова скорост с Intel Core i7-3770K. Постижението при SuperPi 1M от 5.094 секунди е изравняване на последния най-добър резултат, докато при SuperPi 32M бяха постигнати внушителните 4 минути и 43 секунди. Най-накрая бе подобрен и световният рекорд при PiFast на 10.16 секунди.

Хардуерът

В сърцето на спонтанната овърклок сбирка беше дънната платка ROG Maximus V Extreme Intel LGA 1155/Z77. Тя е снабдена с множество тунинг функции като OC Key за овърклок на хардуерно ниво, конектори Subzero Sense за прецизно отчитане на температурата и VGA Hotwire за настройка на напрежението. Maximus V Extreme вече се утвърди като водеща дънна платка за овърклокъри и последните рекорди ще затвърдят тази позиция.

Gadgets

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Четири световни рекорда след сбирка на овърклокъри в централата на ASUS”

Leave a Reply