Учени доказаха, че е възможно да живеем в компютърна симулация

Oct 15, 2012 1 коментар by

Гледали ли сте Матрицата? А замисляли ли сте се, дали ако вие живеехте в подобна компютърна симулация, щеше да има начин да разберете?

Ако най-новите проучвания на някои космически лъчи са верни, тогава може би имаме първото налично доказателство, че Вселената която виждаме около нас, може в действителност да е гигантска компютърна симулация.

Учените много пъти са се чудили, как е възможно всички условия в нашата Вселена, галактика и слънчева система да са идеални, за да възникне живот. Според някои това е, защото се намираме в своеобразен експеримент на по-висш разум, а според други – просто случайност.

Ако първият вариант е верен или с други думи – живеем в нещо като Матрицата от едноименния филм, то би трябвало рано или късно човечеството да достигне до някакви граници на своеобразния “симулатор”. И точно сега екип от физици твърди, че изследването на точно определени космически лъчи би могло да бъде индикация, че има такива граници.

За сега изследването на космическите лъчи не доказва със сигурност дали Вселената е гигантски симулатор, или не е. То обаче оставя отворени и двете възможности. А това поставя интересни въпроси, на които вероятно бъдещите изследвания ще отговорят.

School, Slide, Любопитно, Фантастика

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

One Response to “Учени доказаха, че е възможно да живеем в компютърна симулация”

  1. “Джурасик парк” бил невъзможен в реалния живот says:

    […] възможни, или не. След като Teenews.eu вече писа, как физици доказаха за първи път, че е възможно наистина да живеем…, подобен на този в “Матрицата”, сега екип биолози […]

Leave a Reply