Знаете ли какво може да направи за вас социална Европа? + Rock Концерт

May 30, 2010 Няма коментари by

Ако искате да разберете какво може да направи за вас социална Европа, елате в парка между Орлов мост и “Ялта” от 1 до 3 юни. Ще видите интересна ученическа дискусия, няколко страхотни училищни рок банди и танцови състави, както и други забавни събития.
Годишното информационно събитие на Европейската Комисия. Приложена програма Събитието, ще се проведе в София от 1 до 3 юни 2010 г. под надслов:„Знаете ли какво може да направи за Вас социална Европа?” Това събитие е част кампания, провеждана от Генерална дирекция „Заетост, социални въпроси и равни възможности” на Европейската комисия. Провежда се ежегодно в различни градове в държавите-членки на Европейския съюз и има за цел да повиши обществената информираност по широк кръг от теми в социалната сфера.
В България кампанията се осъществява от Министерство на труда и социалната политика в партньорство с Представителството на Европейската комисия, Министерство на образованието, младежта и науката и Столична община. В продължение на три дни, гражданите и гостите на столицата ще имат възможност да посетят специално построената за целта шатра и да научат повече за възможностите, които членството на България в Европейския съюз предоставя за осигуряване на повече и по-добри работни места, подкрепа за бизнеса, достъп до качествено образование и социално включване. В рамките на събитието са организирани игри и състезания за деца и младежи, концерти на ученици и публични дискусии. Шатрата ще е разположена в парка срещу Софийския университет – между метростанцията и Орлов мост. На 1 юни програмата е изцяло ориентирана към децата на България. Министерство на образованието, младежта и науката (МОМН) ще открие събитието с участието на училище от Кюстендил – бенефициент по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” (ОП РЧР), като ученици ще изнесат танцовия спектакъл от 11 часа. През целия ден за всички деца са предвидени изненади с много награди. На 2-ри юни е основното участие на Главна дирекция “Структурни фондове и международни образователни програма” в МОМН като Междинно звено по ОП РЧР. От 11.30 до 13.00 е публичният дебат на младежи от 4 столични училища за професиите на бъдещето. Младежите са от НПМГ; Професионалната гимназията по строителство, геодезия и архитектура; 2-ра Английска гимназия и 74 СОУ. Дискусията е в унисон с наскоро одобрените от Комитета за наблюдение на ОП РЧР 10 000 000 лева за подобряване на системата за кариерно ориентиране на учениците в България. Вечерта на 2-ри юни от 18.00 е големият рок-концерт на училищни рок-банди. Ще свирят рокаджиите от НПМГ, Италианския лицей, Математическата гимназия от Монтана и Музикалното училище от София.

На 3-ти юни от 11.30 до 12.00 ще бъде представен като добра практика проектът на МОМН „Студентски стипендии и награди”, който се изпълнява по ОП РЧР. В рамките на цялата продължителност на събитието от 1 до 3 юни ще има специално подреден щанд, на който ще се предоставя информация по проекта.

Годишното информационно събитие на Европейската Комисия. Приложена програма Събитието, ще се проведе в София от 1 до 3 юни 2010 г. под надслов:„Знаете ли какво може да направи за Вас социална Европа?” Това събитие е част кампания, провеждана от Генерална дирекция „Заетост, социални въпроси и равни възможности” на Европейската комисия. Провежда се ежегодно в различни градове в държавите-членки на Европейския съюз и има за цел да повиши обществената информираност по широк кръг от теми в социалната сфера. В България кампанията се осъществява от Министерство на труда и социалната политика в партньорство с Представителството на Европейската комисия, Министерство на образованието, младежта и науката и Столична община. В продължение на три дни, гражданите и гостите на столицата ще имат възможност да посетят специално построената за целта шатра и да научат повече за възможностите, които членството на България в Европейския съюз предоставя за осигуряване на повече и по-добри работни места, подкрепа за бизнеса, достъп до качествено образование и социално включване. В рамките на събитието са организирани игри и състезания за деца и младежи, концерти на ученици и публични дискусии. Шатрата ще е разположена в парка срещу Софийския университет – между метростанцията и Орлов мост. На 1 юни програмата е изцяло ориентирана към децата на България. Министерство на образованието, младежта и науката (МОМН) ще открие събитието с участието на училище от Кюстендил – бенефициент по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” (ОП РЧР), като ученици ще изнесат танцовия спектакъл от 11 часа. През целия ден за всички деца са предвидени изненади с много награди. На 2-ри юни е основното участие на Главна дирекция “Структурни фондове и международни образователни програма” в МОМН като Междинно звено по ОП РЧР. От 11.30 до 13.00 е публичният дебат на младежи от 4 столични училища за професиите на бъдещето. Младежите са от НПМГ; Професионалната гимназията по строителство, геодезия и архитектура; 2-ра Английска гимназия и 74 СОУ. Дискусията е в унисон с наскоро одобрените от Комитета за наблюдение на ОП РЧР 10 000 000 лева за подобряване на системата за кариерно ориентиране на учениците в България. Вечерта на 2-ри юни от 18.00 е големият рок-концерт на училищни рок-банди. Ще свирят рокаджиите от НПМГ, Италианския лицей, Математическата гимназия от Монтана и Музикалното училище от София.


На 3-ти юни от 11.30 до 12.00 ще бъде представен като добра практика проектът на МОМН „Студентски стипендии и награди”, който се изпълнява по ОП РЧР. В рамките на цялата продължителност на събитието от 1 до 3 юни ще има специално подреден щанд, на който ще се предоставя информация по проекта.

Rock, Youth projects

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Знаете ли какво може да направи за вас социална Европа? + Rock Концерт”

Leave a Reply