Националното състезание по дебати SDA OPEN 2012 започва утре в София

Nov 01, 2012 Няма коментари by

Традиционното национално състезание по дебати “SDA OPEN 2012” ще се проведе в столицата от 2 до 4 ноември. Инициативата е под надслов “Настъпи времето на младите будители на Европа”.

Домакин на състезанието за втора поредна година е Технически университет – София, а финалът ще се проведе на 4 ноември в сградата на Министерство на външните работи.

Състезанието се организира от “Асоциация Дебати София” – неправителствена организация, обединяваща млади хора от цяла България. Мисията на асоциацията е популяризацията на дебата като средство за развитие на гражданско общество, толерантност, критично мислене, етичност и умения за себеизразяване чрез неагресивни средства.

Целта на състезанието е да предостави възможност на инициативни млади хора от цялата страна да се срещнат, да натрупат опит във воденето на дебати, да събират идеи и гледни точки и да обогатят знанията си по въпроси, касаещи бъдещето на Европа. Инициативи като тази подпомагат за изграждане и подсилване на връзката между различните клубовете по дебати на територията на България и популяризирането на дебатите като дисциплина.

School, Top News, Youth projects

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Националното състезание по дебати SDA OPEN 2012 започва утре в София”

Leave a Reply