Българското мобилно приложение Infozone ни дава инфо за заобикалящите ни заведения, магазини и други обекти

Apr 24, 2013 Няма коментари by

Българското мобилно приложение Infozone започва своята международна експанзия с излизане на пазарите в Сърбия и Черна гора, съобщиха за Teenews.eu от фирмата. Първата държава извън България, в която официално ще заработи Infozone, е Черна гора, която е избрана поради предстоящия силен туристически сезон и концентрирането на бизнеси, които могат да се възползват от платформата за мобилен маркетинг и услуги базирани на местоположението. През лятото населението на страната нараства значително, поради наплива на туристи, основно от Сърбия и Русия.

Какво е Infozone?

Infozone е първото по рода си българско приложение, предлагащо услуги, базирани на местоположението (LBS – Location Based Services). Използвайки информация за локацията на потребителя, то му предоставя разнообразна информация за заобикалящите го търговски обекти, заведения, исторически паметници, фитнес центрове и др. интересни неща. Чрез Infozone всеки притежател на Android – базиран смартфон може не само да се информира за обектите, намиращи се в близост до него, а и да научи повече за тях, да види снимки, както и да им се обади направо чрез вградената click-to-call функционалност на приложението.

Чрез Infozone потребителят може да се възползва също от различни промоционални предложения на търговските обекти. В добавка към мобилния софтуер, функционира и уеб порталът http://infozone.bg/, който също предоставя информация за търговските обекти, включени в системата. Засега приложението е достъпно във версия за мобилната операционна система Android, а в процес на разработка е и неговата версия за iOS.

„Ние винаги сме били убедени, че Infozone притежава потенциала, да се наложи в бъдеще като сериозен международен проект и още от създаването на приложението сме го замислили и разработвали с тази визия. Затова и настоящото излизане на регионалния пазар е от особена важност за екипа ни, показвайки че сме на прав път и че в лицето на Infozone България може да излъчи един успешен технологичен проект на световно ниво“ – заяви Емилиян Енев, създател на проекта.

Със стъпването си на пазара в Черна гора мобилното приложение ще бъде изцяло преведено на английски език, за да е достъпно за международни потребители като универсален инструмент за локално търсене. С това екипът ще подсигури и по-лесната бъдеща експанзия на проекта в други страни по света.

Infozone може да бъде свалено безплатно на всяко Android устройство от следните адреси:
https://play.google.com/store/apps/details?id=info.bulgaria
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teracomm.amarket

Bodybuilding, Concerts, Fun, Gadgets, Party Time, Slide, Дрешки, Красота, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Българското мобилно приложение Infozone ни дава инфо за заобикалящите ни заведения, магазини и други обекти”

Leave a Reply