Безплатна експлозия на четири пиана по случай Световния ден без тютюнопушене

May 21, 2013 Няма коментари by

Концертът на Quattro Piano+ ще се състои на 31 май от 19.30 в зала „България“

“Експлозия за десет ръце и четири пиана” – нестандартни аранжименти на музика от Бах, Бетовен, Елтън Джон, Пиацола, Рахманинов и други композитори са в програмата на концерта за четири пиана и ударни на формацията Quattro Piano +.

Концертът е посветен на 31 май – Световен ден без тютюнопушене, който по идея на СЗО се отбелязва в целия свят от 1998 г. СЗО и Европейският съюз следват всеобхватна политика за ограничаване на тютюнопушенето.

България се присъедини активно към тази политика с въвеждането на пълна забрана за пушене на закрити и някои открити обществени места от 1 юни 2012 г. С този концерт организаторите от Коалиция за живот без тютюнев дим и Сдружение „България без дим“ изпращат послание: 61% от българите искат да живеят в среда, свободна от тютюнев дим. (НЦИОМ, януари 2013 г.).
Quatro Piano Plus
Сред тези 61% са и музикантите от група Quattro Piano +, които свирят благотворително за каузата.

Именно благотворителна идея събира групата през 2007 г. Оттогава имат концерти във Виена, Мюнхен, Лондон, Гърция и Словения, а на Новогодишния музикален фестивал през 2009 г. – и пред препълнената Зала 1 на НДК.

Четиримата българи живеят в Австрия и Англия и са възпитаници на реномираната българска музикална школа. Орлин Димитров се занимава с концертна дейност, пианистките Лора Димитрова и Мария Деливичева са носителки на няколко международни музикални награди. Когато се събират да експериментират с четирите пиана, към тях се присъединява и Ендрю Уотсън. Ритъмът на раздвижените аранжименти поддържа перкусионистът Ивайло Деливичев. Резултатът е съвременен поглед към музиката на всички времена.

Заповядайте на 31 май от 19,00 ч. в зала “България”!
Входът за пушачи и непушачи е свободен!

Concerts, culture, Music

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Безплатна експлозия на четири пиана по случай Световния ден без тютюнопушене”

Leave a Reply