Сигнали за полицейски произвол на Spirit of Burgas, над 800 задържани на фестивала

Aug 02, 2013 Няма коментари by

Повече от 800 лица бяха задържани на фестивала Spirit of Burgas. Голяма част от нарушителите бяха заснети и екипът на СОБС ще следи внимателно тяхното поведение в бъдеще. Това съобщи пресцентърът на Специализирания отряд за борба със скуката (СОБС) към Ozone.bg. От дирекцията информират, че в следващите седмици са планирани още изненадващи проверки по крайморските курорти, но отказаха да разкрият точните локации.

Екипът от 6 агента към СОБС присъстваше на летния музикален фестивал и в двата му дни. Много от проверените бяха изненадани от внезапните проверки и се опитаха да се укрият и избегнат санкции, което е породило и непотвърдените слухове за употреба на силови методи срещу тях. От СОБС отрекоха да е имало неправомерна употреба на сила и акцентираха върху готовността на съвестни парти посетители да сътрудничат на органите на реда.

„Още при влизането на екипа признах, че нося 3 грама суха тревна маса в себе си и помолих полицаите да ме обискират, но те просто отминаха“ признава си пред наши кореспонденти 20-годишният И.П. от София. Според пресцентъра обаче от проверка не са били пропуснати дори известни изпълнители и участници в Spirit of Burgas, като рапъра Бат‘ Венци от Ъпсурт, beatbox-изпълнителката Печенката, рок-групата Confessions of Pain и Павел Атанасов от суинг-дуото The Smugglers Collective.

confessions-of-pain

„В следващите седмици подготвяме и съгласуваме още внезапните проверки в различни крайморски зони. Това е особено силен сезон за нарушителите на ЗЗППнОМ (Закон за парти поведението на обществени места) и поради това ще продължим с активни мерки за превенция на нарушителите“ – коментира агент Чакърова от СОБС.

sobs-ozonebg2

Concerts, Drum and bass, Fun, Hip hop, Party Time, Punk & Ska, Rock, Slide, Street dance, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Сигнали за полицейски произвол на Spirit of Burgas, над 800 задържани на фестивала”

Leave a Reply