Фестивал на ролерите започна в Бургас

Aug 03, 2013 Няма коментари by

ролериЗа втора поредна година край Пантеона в Морската градина в Бургас се провежда Национален фестивал на ролерите. Скейтъри, хип хоп танцьори, DJ-и, графити художници и ролеристи от цяла България се събират на 3 и 4 август, за да демонстрират и споделят своите умения.

Двудневната програма под надслов “Бургас обича стрийт културата” обещава много изненади и награди за всички участници – любители и професионалисти от всякакви възрасти. Фестивалът започна днес с изрисуването на 20-метрова графити стена, изградена специално за събитието, което ще продължи и през втория ден. Своя талант на нея ще покажат местните графити художници Esteo и момчетата от Me click, както и софийската графити формация 140 Ideas.

Първите ролер състезания се провеждат в пет категории – деца до 6 години, от 6 до 10 години, от 10 до 14 години, от 14 до 16 години и над 16 години. Безспорно най-атрактивни ще бъдат ролеристите над 16 години, които ще участват в крос кънтри – къса дестинация с различни препятствия.

Национален фестивал на ролерите 2013 предвижда през втория си ден състезание по скейтбординг, като специално за него ще бъдат изградени нови рампи. След феста те ще се превърнат в трайна придобивка за града.

На 4 август посетителите ще станат свидетели и на първия по рода си бургаски хип-хоп батъл – ALL STYLES DANCE BATTLE 1 VS 1 “EXPRESS YOURSELF”, музиката ще е от DJ M-tak и DJ Stanx.

Вторият национален фестивал на ролерите е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 година.

Bike, Graffiti, Hip hop, Skate, Street, Street dance

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Фестивал на ролерите започна в Бургас”

Leave a Reply