Екстремни спортове разтърсват Приморско през септември

Aug 08, 2013 Няма коментари by

Първият фестивал на екстремните спортове в България – „X Point” – ще се проведе след месец в Приморско. Акробатичен парапланеризъм, боулдър, уейкборд, скейтборд, кайтсърф регата, слаклайн, скално катерене и демонстрации с байкове – всичко това ще разтърси морския град от 6-ти до 8-ми септември.

Идеята на феста е да популяризира здравословния начин на живот чрез екстремните спортове, да събере на едно място хора със сходни интереси, отворени за нови усещания, търсачи на различното и приятели.

Трите основни републикански надпревари в програмата са: акро-парапланеризъм, катерене-болдеринг и кайт-регата. Състезанията по акробатичен парапланеризъм и Мастърс оупън ще бъдат организирани с участието на 10-ма от най-добрите акро-пилоти в света. Дисциплината е изключително атрактивна поради сложността на фигурите, които се изпълнявани на височина от 1000 метра. По време на състезанието специално подбрано жури ще оценява изпълнените фигури в небето.

През трите дни на феста ще има и музикална програма. На сцената ще се изявяват музиканти и групи, които подкрепят начина на живот без употреба на наркотици и насилие. В шоуто ще участват световно известни имена от клубната сцена, както и водещи български DJ-и, поканени от организаторите.

Лице на фестивала е първият български състезател в отбора на Ред Бул Веселин Овчаров. Събитието е отразено в календарите за екстремни спортове от световен и европейски мащаб. Според прогнозите фестивалът се очаква да посетят между пет и десет хиляди човека на възраст от 10 до 60 години.

Bike, Extreme, Skate, Street

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Екстремни спортове разтърсват Приморско през септември”

Leave a Reply