Pirate Bay празнува десетия си рожден ден с грандиозно парти

Aug 19, 2013 Няма коментари by

Най-популярния сайт за споделяне на файлове в света – The Pirate Bay – стана на 10 години. Какво по-силно доказателство, че културата на споделяне на файлове процъфтява, въпреки всички опити на музикалната и филмова индустрия да ограничат този феномен?

През годините тримата основатели на “пиратския залив” преминаха през какви ли не изпитания, бяха съдени за милиони и продължават да са подсъдими по дела, заведени от адвокатите на големи музикални и филмови компании.

Самият торент портал неведнъж беше атакуван, а през годините общността зад него направи чудеса, за да го запази “жив”. Сайтът беше хостван в полулегални бункери, на морски платформи с независима юрисдикция, а сред идеите за спасението му през годините бяха още хостване в небето – чрез мрежа от автономни летящи дрони, както и преместване в … Северна Корея (каква ирония само).

И днес по всичко личи, че The Pirate Bay не само продължава да съществува, но е и по-силен и издържлив на юридически и хакерски атаки от всякога.

Сайтът е създаден през 2003 г. и неговите създатели отпразнуваха десетия му рожден ден с грандиозно парти в шведската столица Стокхолм. На пук на всички авторско – правни организации и корпорации …

Hip hop, Metal, Punk & Ska, Rock, Любопитно, Реакция, Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Pirate Bay празнува десетия си рожден ден с грандиозно парти”

Leave a Reply