Търсят се доброволци, да обучават деца от домове

Aug 24, 2013 1 коментар by

В домовете за деца от 7 до 18 години (ДДЛРГ) през 2011 г. има 5500 деца. След излизането си от там 40% от тях на практика се озовават на улицата, без работа, дом и перспективи за живота си.

Фондация “Подарете книга” е група от доброволци, които събират книги и ги подаряват в домове за деца, лишени от родителска грижа. А инициативата им “И после работа” осигурява професионални курсове за деца от 16 до 19 години, които скоро ще напуснат домовете. Идеята е да им се помогне да си стъпят на краката.

Обученията стартират в периода 2-6 септември в София с 45 деца на възраст от 16 до 19 години от домове от цялата страна. Всяко дете е избрало какъв курс или стаж желае да посети, а частно училище ще им преподава български и компютри. На база на наученото за него в стартовата седмица, всяко дете ще започне продължителен курс за професионална квалификация в близост до града, където живее.

Търсят се доброволци, които да придружават децата през деня в седмицата 2-6 септември и да се срещат с тях вечерите. Специални умения не се изискват – само добро желание и искрена подкрепа към децата. Ако желаете да се включите ще намерите повече инфо тук.

School, Youth projects, Любопитно, Реакция

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

One Response to “Търсят се доброволци, да обучават деца от домове”

  1. Търсят се доброволци, да обучават деца от домове | Uchi.bg says:

    […] Повече за инициативата в подкрепа на децата в неравностойно положение четете в младежкия информационен сайт Teenews.eu! […]

Leave a Reply