Електронен зар представя нов път на настолните игри

Oct 02, 2013 Няма коментари by

DICE+ идва с 8 безплатни игри, представя нова всеки месец

Традиционните настолни игри не трябва да са алтернатива на новите технологии – това демонстрира новият електронен зар DICE+. Той е създаден за работа с таблети и други “умни“ устройства през Bluetooth. Като дава на настолните игри нов път за развитие, DICE+ позволява да се събереш с приятели и да играеш любимите си игри на таблет.
DICE+ packaging
DICE+ е специално създаден, за да наподобява стандартен зар. Неговите размери и тегло са познати на всеки фен на настолните игри, а използваните материали са съобразени с работата с таблет – те не позволяват надраскване на екрана, дори когато хвърлиш зара върху дисплея на устройството. DICE+ се грижи за приятната игра, като използва технология за разпознаване на реалните хвърляния и е идеално балансиран, така че да осигури пълна случайност на играта.
Технологиите, използвани при разработката на DICE+, позволяват разнообразни функционалности. Устройството разполага с магнитен сензор, акселерометър, термичен сензор и датчик за допир, така че да можеш да разтърсиш, завъртиш, хвърлиш и натиснеш зара при игра. Освен като стандартен зар, DICE+ може да се използва и като контролер за навигация на игри с коли или самолети, както и за по-прецизен начин да се прицелиш във врага в мобилни шутъри.
Зарът е съвместим и с двете големи мобилни платформи – Android и iOS. Създателите от Game Technologies вече са разработили 10 съвместими с операционните системи игри, 8 от които са безплатни. Компанията ще пуска по една игра на месец до края на 2013 година, а в началото на 2014 ще продължи постепенното добавяне на познати и иновативни игри в каталога. До момента над 350 разработчици са проявили интерес към създаването на игри за DICE+.
Зарът идва в България малко след световната си премиера и се продава ексклузивно в Ozone.bg на цена 79лв.

Boardgames, Gaming

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Електронен зар представя нов път на настолните игри”

Leave a Reply