Гей, лесбийка, бисексуален, транссексуален и травестит в учебно помагало за 5-ти клас

Oct 09, 2013 1 коментар by

“Азбука за теб и за мен” е помагало за учители в преподаването на свободно избираемите от 5-и до 8-и клас занятия по сексуално и репродуктивно здраве. Съдържанието му обаче предизвика общественото недоволство и стана повод срещу авторите му да бъде подадена жалба.

Силно възмущение предизвика ролева игра, според която всеки от участниците трябва да се превъплати в ролята на гей, лесбийка, бисексуален, транссексуален или травестит. Както и  таблица с алтернативните сексуални идентичности, в която е включена и педофилията.

“Много е важно младите хора да знаят, че съществува такъв сексуален избор на възрастните хора, защото те трябва да се предпазят”, коментират авторите на учебника.

“Идеята не е в това, че ние учим младите хора да продават телата си! Идеята е в това да ги поставим в ситуация, в която те трябва много ясно да си дадат сметка за техните собствени избори и за това кое е наистина ценно”, допълват по повод приказката “Момичето и корабният дърводелец”.

Тя разказва за любовната драма на девойка, която губи любимия си в морска буря и за да го открие плаща на дърводелеца на кораба в натура. Намира любимия, но той разбира за случката и я напуска отвратен.

Още по темата четете в сайта за образователни новини Uchi.bg!

 

Lifestyle, School, Бъди в час!, Реакция

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

One Response to “Гей, лесбийка, бисексуален, транссексуален и травестит в учебно помагало за 5-ти клас”

  1. травестит says:

    Значи тоя учебник първо беше пуснат в САЩ и там предезвика същите спорове. После едва го пуснаха и в Европа. Първо ако помня правилно в Холандия, ама там се приел добре. Да, трансове и лесбита има и това едва ли е най-важното за обсаждане в образованието ни.

Leave a Reply