Правят продължение на играта Metro 2033

Jul 01, 2010 Няма коментари by

Гейм студиото 4A Games започна работата по продължението на видеоиграта Metro 2033. Това съобщи лично авторът на едноименния роман Дмитрий Глуховский на официалния сайт на “Вселена Метро 2033”. Самият той пък в момента работи по създаването на съвсем нов гейм сюжет. “Получава се интересна, многослойна история” – добавя руският писател от ново поколение.

Издател на втората част на играта отново ще бъде компанията THQ, която пусна на пазара и първата серия от поредицата. Датата за излизане на шутъра на пазара обаче все още не е известна. Не е ясно и за какви игрови платформи ще бъде създаден той. Разработчиците обаче разкриват, че имат намерение да превърнат играта в трилогия.

Играта представлява шутър от първо лице (FPS – first person shooter), чиито сюжет се развива в постапокалиптичната вселена на едноименния роман. В нея светът е унищожен от ядрена война, а единствено в гигантския лабиринт на московското метро живеят оцелелите представители на човешкия вид. Разделени на своеобразни “мини – държави”, заемащи различните метростанции хората имат нелеката задача ежедневно да се борят за прехраната си, да отблъскват многобройните мутанти, прииждащи от повърхността, както и да влизат в сложни политически отношения помежду си.

Историята на романа сама по себе си е изключително интересна. Глуховский започва да го пише на своя блог, публикувайки една по една отделните глави. Постепенно сайтът натрупва популярност и читателите дори започват да предлагат различни възможности за развитие на сюжета. След завършването на историята, тя е издадена и в роман (който се продава и на български език), а THQ сключват договор с автора, за разработката на видеоигра.

Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Правят продължение на играта Metro 2033”

Leave a Reply