Музей на пищовите отваря врати в Русе

Dec 13, 2013 Няма коментари by

Пищовите от заловени преписвачи да бъдат изложени в музейна експозиция, предлага гл. ас. д-р Велислава Донева от Катедрата по български език, литература и изкуство в Русенския университет. Преподавателката разполага с уникални експонати за бъдещата изложба, направени с най-различни техники. През годините са хващани класически модели като листи на хармоника, гравирани моливи или закрепени с ластици теми. С навлизането на мобилните телефони и mp3-устройства обаче се въвеждат нови методи.

“Това ще бъде музейна експозиция пред която ще се радваме на находчивостта и изобретателността на студентите и ще помълчим”, казва авторката на идеята. Тя определя преписването като тревожно като подчертава, че най-важното е учениците и студентите да тръгват с повече отговорност към изпитите и да знаят, че учат за себе си.

По думите й човекът, който ползва пищов, тръгва да стреля преподавателя, а разстрелва себе си, тъй като преписвачът от студентската скамейка става преписвач и в живота. Тя съветва пищовът да остане нещото, което пази страх по време на изпит, а не да се ползва.

Вижте още: Правят музей на студентските пищови

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Музей на пищовите отваря врати в Русе”

Leave a Reply