Pac-Man става герой на 3D сериал

Jul 09, 2010 Няма коментари by

Може би за мнозина главният герой от световно известната игра Pac-Man е просто една електронна уста, премигваща по екрана и поглъщаща малки бели точици. Той обаче има собствен живот и история, а само преди дни стана ясно, че съвсем скоро ще се превърне и в герой на 26 – сериен телевизионен 3D филм.

Според блога на един от служителите на японската гейм компания Namco Bandai Games, продукцията ще бъде излъчена за първи път през 2012 г. Продуцент на сериала вероятно ще е Ави Арад, който е работил дълги години за Marvel.

В новия триизмерен филм Pac-Man ще бъде представен като ученик, който спасява света с помощта на своите приятели – привидения Инки, Блинки, Пинки и Клайд. Самата игра със същото име е сред най-популярните аркадни заглавия за всички времена и една от първите, по които са се провеждали турнири по електронен спорт.

Създател на Pac-Man е японският дизайнер Тору Иватани, който е измислил легендарния герой, гледайки пица с едно отрязано парче. Оригиналната версия на играта е пусната от компанията Namco през 1980 г. В нея обаче въпросните Инки, Блинки, Пинки и Клайд са противници на главния герой.

Videogames, Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Pac-Man става герой на 3D сериал”

Leave a Reply