Samsung и Софийският университет усъвършенстват дигиталните умения на младите хора

Apr 11, 2014 Няма коментари by

Софийският университет „Св. Климент Охридски” и Samsung България подписаха съвместно споразумение за партньорство и стартиране на проект „Център за технологии и иновации”, чиято основна цел е да подобрява дигиталните умения на младежите. Двете страни обединяват усилия, за да подпомогнат обществото в справянето с проблема с младежката безработица.

Целите на сътрудничеството между Софийския университет и Samsung са насочени към откриване на нови курсове, въвеждане на семинари и други образователни инициативи. Те ще предоставят на участниците ИТ обучение на високо ниво и ще им помогнат да придобият умения и познания в различни технически области, които да им помогнат за по-бързата реализация на пазара на труда. В осъществяването на партньорството, Samsung ще осигури необходимата финансова подкрепа за изпълнение на различните инициативи. От своя страна Софийският университет ще предостави за ползване Лабораторията за иновации, създадена от Samsung през 2013 г. във Факултета по математика и информатика, допълнителни помещения при нужда за провеждане на инициативите от проекта, ще осигури преподаватели, както и необходимата подкрепа в процеса на обучение, в разработването и дигитализирането на учебното съдържание. Всички участници, успешно завършили различните курсове и програми, ще получат сертификат, издаден от Софийския университет.

Първата инициатива на съвместното партньорство е курс за разработване на мобилни приложения за Андроид за младежи между 18 и 25 години, който стартира на  12 април с  20 младежи от различни учебни заведения, минали предварителен изпит за входно ниво.

School, Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Samsung и Софийският университет усъвършенстват дигиталните умения на младите хора”

Leave a Reply