Кинематограф представя: „Мостът“ – режисьорският дебют на Яна Титова

May 10, 2014 Няма коментари by

На предстоящото събитие зрителите ще гледат премиерно историята за тъмната страна на човешката природа

На 12 май от 20.30ч. в Studio 5 Кинематограф ще представят филма „Мостът“ – режисьорски дебют на актрисата Яна Титова.

Яна Титова е позната на българската публика както от театралната сцена, така и от филмите „Кецове“, „На лов за дребни хищници“ и „Стъпки в пясъка“. Нейният дебют като кинорежисьор – „Мостът“ е история за лудостта, смъртта и скритите в човека демони.
Doodle_01 behind the scenes

Филмът е заснет в Лондон, където и живее актрисата. В ролята на главния герой се превъплъщава популярният британски актьор – Едуард Хог („Анонимен“, „Алфи“). Освен него участва и Марама Корлет, както и самата Яна Титова.

Сценарият за „Мостът“ е вдъхновен от реална и същевременно налудничава случка, за която приятел на Яна ѝ разказва. Сюжетът представя мъж, който се опитва да изпуши цигара на спокойствие, чакайки своята приятелка, но умът му своеволно решава да го подложи на изпитание и го кара осмисли най-дълбоките и тъмни страхове и емоции в живота си.

Ден преди да построят моста между късометражното кино и публиката в Studio 5, Кинематограф – организацията, създадена в подкрепа на късометражното кино – ще закрие филмовия фестивал „В обектива“ в Асеновград със специално събитие.

На 11 май от 18.30ч. те ще представят на кинолюбителите един свеж поглед върху най-новите и отличителни имена от световната сцена за късометражно кино. Участието им във филмовия фестивал, както и цялостната им дейност, цели непрестанната подкрепа за развиването на късото кино в България.

Усилията в тази посока включват и онлайн премиерите в сайта на Кинематограф, последната, от които се състоя на 30 април. Тя оповести, че филмът „Драсканица“ на Любомир Печев вече е достъпен за зрителите в интернет пространството. Историята, която се представя е художествена интерпретация на реален социален казус – неработещата образователна система в детските градини. Тя е пресъздадена чрез очарователна случка с хлапе, което се заключва в склад на детската градина,а единственият ключ, който възпитателките имат, е една рисунка – спирала с точка.
Филмът може да гледате на http://kinematograf.bg/doodle-by-lyubomir-pechev.

Трейлър на „Мостът“ както и повече информация за събитието можете да видите на сайта на Кинематограф.

Кинематограф е на http://kinematograf.bg/ и https://www.facebook.com/kinematografweb

Билети за събитието в Stuido 5 на входа и в сайта на Boxoffice. Програма още и в cinexio.

Arts, Бъди в час!, Любопитно, Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Кинематограф представя: „Мостът“ – режисьорският дебют на Яна Титова”

Leave a Reply