Уникален по рода си Фантастивал превзема музея „Земята и хората“ между 16 и 18 май

May 15, 2014 Няма коментари by

Средновековни битки с мечове и магия, дръзки визии за бъдещето и здраво стъпили на земята творци очакват посетителите на Фантастивала в края на седмицата. Събитието се организира от Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“, фондация „Човешката библиотека“ и музей „Земята и хората“.

Фантастивалът ще се проведе в музей „Земята и хората“ между 16 и 18 май. Програмата започва още в петък, 16 май, от 17:30 часа, когато ще бъде открита изложба с фантастични картини и ще се отпразнува 40-годишният юбилей на софийския клуб за фантастика, евристика и прогностика „Иван Ефремов“. В събота от 16 часа ще бъде представена антологията „За спасяването на света“, като прелюдия към кръгла маса за позитивните модели на бъдещето и устойчивото развитие.

Най-богатият откъм събития ден е неделя, 18 май, когато сцената ще бъде заета още от 11 часа. Тогава ще бъде награждаването на младите автори, отличени в четвъртия поред Копнеж за растящо творчество. Клуб „Светлини сред сенките“, чиято трилогия „Аурелион“ се класира на 29-о място в „Малкото голямо четене“ през 2011 г., ще прожектира епизоди от сериала „Аурелион“. По-късно ще бъдат представени онлайн домът на фантастиката SciFi.bg, Фентъзи ЛАРП център, бордовата игра Bright Future,Цитаделата, анимационните филми на Дивна Вълчева, късометражният Iscariot и документално-визионерският „България, тази вечна ерес“.

Повече информация за програмата е достъпна ТУК.

Arts, Performance, Slide, Бъди в час!, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Уникален по рода си Фантастивал превзема музея „Земята и хората“ между 16 и 18 май”

Leave a Reply