Първият български графити шрифт на кирилица e създаден по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май

May 24, 2014 Няма коментари by

Български графити шрифт на кирилица може да бъде изтеглен и инсталиран на всякакви устройства и операционни системи. Той е разработен от дизайнери и графити артисти, по случай 24 май, Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Sprite Graffiti Fest предоставя този продукт на интелектуалната собственост за безплатна и свободна употреба. Шрифтът може да бъде разгледан и изтеглен тук.

Sprite Graffiti FontС тази разработка Sprite Graffiti Fest отбелязва началото на своята дългосрочна образователна програма за юноши. Тя цели да обучава юноши на възраст от 12 до 16 години на конкретни техники на рисуване, които могат да бъдат прилагани, както в графити, така и в други жанрове на изобразителното изкуство. „Появата на този шрифт е едно красиво и смислено начало на тази инициатива”, каза Евгений Иванов, организатор на събитието и председател на сдружение „Радар”. Първото събитие от програмата ще се състои на 21-ви юни в София. Записването започва на 26-и май във фейсбук страницата на фестивала.

Cyrilic Lettering

Това е графити шрифт на кирилица, дело на изявени български графити артисти – ARSEK и ERASE. Те са използвали опита си в графитите и дизайна, за да създадат шрифт, който би бил полезен както за графити общността, така и за по-широка аудитория. „Основната ни цел бе да се запази графити усещането, без да се губи от ползваемостта на шрифта. Това е най-голямото предизвикателство – да запазиш графити стила, но да остане ползваем и четим, за да има по-широко приложение,” споделиха двамата автори. „А цялостния проблем, че липсват красиви дигитални шрифтове на кирилица, ние решихме да приемем като възможност и вдъхновение,” добавят те.

Graffiti, Street, Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Първият български графити шрифт на кирилица e създаден по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май”

Leave a Reply