Графити артисти изрисуваха столичните трамваи

Jun 03, 2014 Няма коментари by

В София вече се движи “трамвай – ватмобил”. Има и мотриси, изрисувани с графити на впечатляващи природни пейзажи. Главни действащи лица в арт акцията, която се проведе в депото на бул. “Мария Луиза”, са артистите: RMN & Yeto (140 Ideas), XPOME, Jasir, Sten и Arsek & Erase (4+).

Творбите на 140 Ideas са наситени със сюрреалистични сюжети и природни елементи, често засягащи различни човешки или социални въпроси. XPOME е един от най-техничните и креативни артисти в България, с особено свой поглед върху графити изкуството. Jasir е класически графити артист, който с лекота борави с формите и цветовите комбинации в надписите си. Sten е ветеран в 3D графитите, разчупвайки представата за плоскост на стената. 4+ залагат на илюстративния подход, като работите им излъчват свежест и колорит.

Артистите изрисуваха столичните трамваи с графити  в рамките на фестивала за младо изкуство “Зона Култура”. Той започна на 9 май и е част от специалните събития в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата за 2019 г.

Arts, Fun, Graffiti, Street, Youth projects, Бъди в час!, Рисуване

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Графити артисти изрисуваха столичните трамваи”

Leave a Reply