PT Crew от Пловдив спечелиха голямата награда на Sofia Ring Graffiti Fest, ще рисуват графити в паркинга на София Ринг Мол

Jun 03, 2014 Няма коментари by

Събитието събра 12 от най-талантливите графити райтъри и отбори в България и десетки почитатели на графити изкуството

Най-новият мол в столицата София Ринг Мол и Сдружение “Радар“ организираха първото по рода си състезание за графити рисунки „Sofia Ring Graffiti Fest“ и наградиха най-добре представилите се райтъри на феста. Събитието се проведе на 1 юни до сградата на София Ринг Мол до магазина на ИКЕА и изправи един срещу друг 12 отбора, съставени от най-талантливите графити райтъри, известни в страната и чужбина – Broke, GAC, Goat, Gratis, MAD, ME Click, Mocke & Punto, Piks, PT Crew, Spit, WION и ZEAL.
snimka1
Участниците рисуваха в продължение на 5 часа на тема “The Urban Ring” (Кръговратът на града) и се бориха за специалната награда – възможност да изрисуват част от паркинга на София Ринг Мол срещу чек от 3 000 лв. Големият победител в състезанието станаха PT Crew от Пловдив. На 2-ро и 3-то място се класираха Broke от Пловдив и MAD от София, които получиха парични награди от съответно 600 лв. и 300 лв. Графити рисунките бяха оценявани от експертно жури, съставено от ERI, Maze и SirGo.

„Много се радвам, че организирахме подобно събитие, което даде възможност на младежите да изразят себе си чрез своето изкуство. За нас е много важно да насърчаваме младите таланти и едновременно с това да подкрепяме съвременната култура на града,“ заяви Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на София Ринг Мол. „Надявам се заедно да превърнем графити феста в ежегодна инициатива, която да направи региона около нашия мол и магазина на ИКЕА едно по-цветно и атрактивно място.“
snimka2

Графити рисунките на участниците в „Sofia Ring Graffiti Fest“ могат да се видят от всички преминаващи покрай сградата на мола по околовръстното шосе. Планирано е те да красят фасадата на София Ринг Мол през цялото лято.
„Sofia Ring Graffiti Fest“ се организира със съдействието на основните спонсори Puma и Subway. Медийни партньори на събитието са радио N-Joy, Dnevnik.bg, Dir.bg, iNwes.bg, ViewSofia, SofiaLive, Sofiautre.bg, CSR Bulgaria, Peika.bg и Lifestyle.bg.

От мениджмънта на София Ринг Мол предвиждат да превърнат състезанията с рисуване на графити в традиция, като предоставят специализирано място в търговския център за арена, на която графити артисти ще могат да мерят сили всяка седмица. Мястото ще се намира във FUNtasy Park, който ще представлява основния център за забавления в мола. Там, освен графити съревнования, ще се провежда и училище по графити рисуване за деца и много други дейности, свързани с този вид изкуство.
snimka3

София Ринг Мол е най-новият търговски център в столицата, който ще отвори врати през септември тази година. Инвестицията в проекта възлиза на стойност от над 150 млн. евро. Търговският център от ново поколение ще предлага на бъдещите си посетители комбинацията от възможности за шопинг, прекарване на свободното време и забавления под един покрив. Молът включва над 200 магазина, мултиплекс с 10 кинозали и 3 500 места за паркиране. Той ще се отличава от останалите търговски центрове и с уникалната си архитектура, която интегрира по естествен начин природата в сградата и залага на големи отворени пространства, широки тераси с изглед към Витоша, стъклени фасада и покрив, повече естествена светлина във вътрешността и зелени площи и парк, простиращи се на над 28 000 кв.м.

Arts, Fun, Graffiti, Бъди в час!, Любопитно, Рисуване

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “PT Crew от Пловдив спечелиха голямата награда на Sofia Ring Graffiti Fest, ще рисуват графити в паркинга на София Ринг Мол”

Leave a Reply