Значението на графитите – основна тема в програмата FRESH SPARK

Jun 05, 2014 Няма коментари by

Образователен уъркшоп за юноши на възраст между 12 и 16 години ще се проведе на 21-и юни в рамките на Sprite Graffiti Fest. Мисията на образователната програма FRESH SPARK е да вдъхновява и обучава юноши, които вече рисуват или искат да започнат да рисуват графити.

Тази година теоретичната част включва примери за това как развиването на графити умения може да повлияе положително бъдещата професионална реализация. „Голяма част от хората, които се занимават с графити започват да работят като дизайнери, архитекти или нещо подобно,” казва Arsek, един от лекторите. „Съвсем естествен процес, в който превръщаш любимото си занимание в професия. А кой не мечтае за това? Именно на този потенциал ще наблегнем във вдъхновяващата, теоретична част тази година,” допълва той.

Практическата част включва упражняване на конкретни техники, които могат да бъдат прилагани, както в графити, така и в други жанрове на изобразителното изкуство – рисуване на основни типове линии и форми, работа с шаблон, изготвяне на скица във формат А4 и прерисуването й в голям мащаб на стена. Ще се работи в малки групи, което позволява индивидуално внимание към всеки участник.

Всеки желаещ да кандидатства за място в програмата на фейсбук страницата на фестивала. Сред всички записани ще бъдат избрани 15 участници на случаен принцип.

Graffiti, Street

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Значението на графитите – основна тема в програмата FRESH SPARK”

Leave a Reply