Селфитата са мъртви, юситата са новата тенденция

Aug 06, 2014 1 коментар by

След манията на автопортретните снимки, която завладя социалните мрежи и превърна селфи (selfie, англ.) в дума на годината за 2013 г., нова страст е на път да я измести. Селфито вече не е модерно, категорични са маркетинг експерти. Новата актуална тенденция се нарича юси (usie, англ.) и означава групово селфи.

Интересното е че, юсита имат по-голяма социална стойност от селфитата, защото са свързани с взаимоотношенията между хората. Протегната ръка на автора на юсито е един вид подпис на груповата снимка, тъй като човекът, който снима, трябва да държи мобилния телефон на достатъчно далечно разстояние, за да хване в кадър всички присъстващи.

Първото юси от обществено събитие датира от миналата година и е на папа Франциск, заедно с група посетители във Ватикана. Последва го прословутото групово селфи на Елън де Дженерис и други знаменитости по време на церемонията за наградите “Оскар”. Въпреки че рождената дата на юсито остава спорна, маркетинг специалисти са категорични, че селфитата вече са мъртви.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

One Response to “Селфитата са мъртви, юситата са новата тенденция”

  1. lon says:

    Идва от “us”, т.е. правилното произношение е по-скоро “ъси”, а не “юси”.

Leave a Reply