Барабанистът на група Luminous с 8-ми взет изпит във Финландия

Aug 07, 2014 1 коментар by

Борислав Христов, барабанист на една от най-перспективните рок групи на българската музикална сцена – “Luminous”, бори изпит след изпит в Sibelius Academy, част от Университета за изкуства в столицата на рок и метъл културата – Хелзинки, Финландия. Още един взет изпит и първият семестър в северната страна за Борислав ще отиде в историята.

Младият български “викинг” е насочил всичките си усилия към професионална реализация в сферата на тежката музика. Борислав е ключова фигура в състава на група “Luminous”, а тази година бе приет в музикална специалност на най-популярния метъл университет в Хелзинки и в света като цяло. По солфеж там преподава Таря Турунен от “Nightwish”, а общоприетото схващане във Финландия е, че не си истински викинг, докато не завършиш метълски университет. Вероятно хората са прави, но и да не са, никой не смее да спори с тях.

Тук е момента да вметнем, че всъщност от историческа гледна точка коренното население на Финландия представлява доста миролюбив народ, който не блести с особени физически данни. Може би точно това им изиграва лоша шега, когато викингите стъпват на земята им… Трудно е да се изправиш срещу висок около два метра викинг с рога на шлема, брада, тежки оръжия и вманиачен поглед, породен от липса на каквото и да е чувство за самосъхранение и здрав разум, особено ако си нисък миролюбив дървар с уши, една идея по дълги от тези на нормалните хора.

Но стига история. Освен подвизите в страната на Дядо Коледа, героят на тази статия – Борислав, познат на феновете си като “Бопи”, следва висше образование и в България – Звук и тонрежисура в Нов български университет.

Желаем му много успехи и метъл!

Concerts, Music

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

One Response to “Барабанистът на група Luminous с 8-ми взет изпит във Финландия”

  1. Emil says:

    Много свежа инициатива с пускането на любителски новини и статии! Браво, Teenews!

Leave a Reply