Пускат 280 общински велосипеди под наем в София

Nov 05, 2014 Няма коментари by

За да разгледат столицата или да си свършат някаква работа столичани и гости на града, вече могат да разчитат на възможно най-евтиното превозно средство – общински велосипеди под наем.

Те ще бъдат достъпни през 2015 г. и ще са разположени на 28 възлови места в София. Идеята е, като се вземе колело от една велостоянка, да може да се остави след това на всяка една от останалите 27, а не да се връща обратно.

Велопаркингите ще бъдат свързани в мрежа и софтуер, а екип на оператора веднага ще попълва с велосипеди празните места. Цената за ползване на услугата ще бъде от 15 до 20 лв. на ден, а вграден GPS ще предпазва колелата от кражби.

Проектът на Столична община предвижда още да бъдат изградени 4 нови велотрасета, които ще направят връзка със сега съществуващите. Те ще са по булевардите „Възкресение“ и „Константин Величков“, „Патриарх Евтимий“ и „Скобелев“, „Витоша“ и ул. „Раковски“.

Първият град у нас, който от две години предлага общински велосипеди под наем, е Бургас. В Холандия и Франция системата с велопаркингите е въведена преди повече от 10 години.

Bike, Lifestyle, Street, Бъди в час!, Еко, Любопитно, Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Пускат 280 общински велосипеди под наем в София”

Leave a Reply