Геймърската мишка предлага несравнимо гейминг преживяване

Nov 10, 2014 Няма коментари by

ASUS Republic of Gamers представи геймърската жична оптична мишка ROG Gladius. Мишката от ново поколение е проектирана за работа с дясната ръка и е предназначена за геймърите, които търсят прецизно управление, ергономичен комфорт и предимство пред съперниците при FPS (first-person shooter) игри. Gladius е снабдена с множество геймърски функции, включително бутони, чиято конструкция позволява промяна на съпротивлението при клик, възможност за промяна на DPI чувствителността на две степени по време на игра, два ергономични странични бутона, и оптичен сензор с 6400 точки на инч (DPI), който отчита до 200 инча в секунда и 50g ускорение.

Конструирана с обратна връзка от най-добрите геймъри в света

При проектирането на мишката инженерите на ROG са потърсили мнението на най-добрите геймъри в света, за да създадат перфектните изглед и усещане с ROG Gladius. С размери 126 x 67 x 45 мм и тегло едва 116 г, Gladius има ергономично тяло, което удобно пасва на всеки вид хват. В същото време тактилното гумирано покритие на страничните панели на мишката, декорирано с елементи, вдъхновени от културата на маите, гарантира по-сигурно захващане в „разгара на битката“. Gladius е със стоманено-сива повърхност и има специално покритие, което намалява изпотяването на дланта и поддържа комфортното усещане дори и при продължителни гейминг маратони.

Мишката разполага с общо шест програмируеми бутона, а основните ляв и десен бутон са отделени от шасито, за да осигурят максимално добра „отзивчивост“. Има и два програмируеми бутона на левия страничен панел, които могат да се задействат при приплъзване на палеца. Gladius разполага и със скрол с енкодер на Alps®, осигуряващ изключително усещане.

Ненадмината гейминг производителност

ROG Gladius има оптичен сензор с 6400DPI, който отчита движение със скорост до 200 инча в секунда и 50g ускорение, дори когато мишката се намира на 1,5 мм над повърхността. DPI бутонът позволява мигновеното превключване между две нива на чувствителност – стандартен режим на 1600DPI за ежедневен гейминг и ултрабавен режим на 400DPI за по-точно прицелване.

Gladius използва висококачествени Omron® прекъсвачи, които запазват перфектната си работа дори при 20 милиона натискания. Ексклузивните сокети на ROG за прекъсвачите позволяват тяхната замяна бързо и лесно, а двата допълнителни японски прекъсвача, включени в комплекта, позволяват на геймърите да персонализират чувствителността на мишката.

Gladius разполага с вградена флаш памет, чрез която потребителите могат да запаметят различни профили на работа. Иновативният софтуер Armoury пък им позволява да създават, персонализират и запазват неограничен брой профили на своя компютър или геймърски ноутбук. Софтуерът включва инструмент за калибриране, който анализира и запомня характеристиките на повърхността, върху която мишката работи, за да усъвършенства точността на сензора за перфектна прецизност.

Проектирана за домашна употреба и LAN партита

ROG Gladius се предлага с двуметров плетен USB кабел за употреба с настолен компютър и стандартен еднометров USB кабел за използване по време на LAN партита и в интернет кафенета. Кабелът се отделя от мишката с натискането само на един бутон. Micro USB портът се намира на няколко милиметра над основата на мишката и е разположен под ъгъл, за да се предотврати търкането на конектора в бюрото. Всяка Gladius мишка се предлага с калъф за пренасяне на ROG, два стикера с логото на ROG, и четири крачета за гладко плъзгане.

Видео, представящо мишката ROG Gladius, можете да видите тук.

Gadgets, Lifestyle, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Геймърската мишка предлага несравнимо гейминг преживяване”

Leave a Reply