Предстои официалната премиера на едно от новите издания на Човешката библиотека

Mar 19, 2015 Няма коментари by

Човешката библиотека организира премиера на 24 март от 18:30 ч. в SOHO на ул. Искър 4 (при кръстовището с ул. Веслец). Ще бъдем в зала Holistic на втория етаж. В присъствието на автора Калоян Захариев ще бъде представен дебютния му роман, станал част от поредица „Човешката библиотека“.

Ех, магесническа му работа“ грабна сърцата и умовете на журито в Конкурса за ново българско фентъзи през 2012 г. Първото му електронно издание беше през декември 2014 г., а днес излиза в ново, за да отпразнува отличието си в категория „Най-добър дебют за 2014 г.“ на Националните фантастични награди.

Вижте още: Копнеж за растящо творчество приема художествени текстове

В този образец за хумористично фентъзи разказва за некроманта Лазар и верния му слуга Григор. За тях сиво ежедневие представлява викането на демони от Пъклото, съживяването на селскостопански добитък и обществените поръчки за няколко дузини немъртви. Спасяването на невинно създание не влиза в непосредствените им планове. А когато Лазар и Григор се оказват замесени в заговор от най-висше ниво, ще трябва да се справят с непреклонни нови и стари врагове, за да разберат истината. Като същевременно поддържат запаса си от бананови кашички и чисти пеленки. Второто като че ли е по-трудно.

Вижте още: Фондация „Човешката библиотека“ кани всички художници в новия Копнеж за корица

Пътят на двамата герои към центъра на конспирацията минава през реки от закачливи откровения (без да броим Столичната вада) и океани смях.
Авторът безмилостно ни запраща чак отвъд пределите на смешното, но процесът не представлява само „коремен смях“. През цялото време се уплътняват достойнствата на главните герои.

Вижте още: „Човешката библиотека“ издаде първия електронен вариант на „Последният еднорог“

Романът е на разположение в електронен вариант и събира поръчки за хартиен. Като останалите издания на Човешката библиотека, електронната версия се разпространява без дигитални (DRM) защити и следва принципа „читателите плащат ако и колкото преценят“. Всички приходи се разпределят между творческите участници: автор, редактори, коректори, художник и оформители.

Arts, Фантастика

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Предстои официалната премиера на едно от новите издания на Човешката библиотека”

Leave a Reply