Националната кампания “До работа с колело” стартира на 1 май

Apr 28, 2015 Няма коментари by

Първите 200 участника в “До работа с колело” вече се регистрираха, готови за трупане на велосипедни километри през целия месец май. Сред тях са и първите 8 сформирани отбора.

Споделянето на изминатите с велосипед километри, заедно с индивидуално, отборно и градско класиране ще бъдат отворени точно на 1 май в www.bike2work.beОт 1 до 30 май ще могат да се регистрират и съревновават всички запалени, начинаещи, възрастни, невръстни и подрастващи велосипедисти.

Организаторите уточняват, че за вело-километри до работа се смята всяко каране до работно място, училище, пазаруване, разходка, среща с приятели и всяко друго място или занимание достъпно с велосипед.

В миналогодишната кампания участие взеха отбори на общински и областни администрации, министерства и други институции. Очакваме тяхно включване и сега като индикатор за променящата се политика за чист, здравословен и ефективен вело-транспорт.
Участниците в националната кампания могат да посочват в кое населено място велосипедират. Досега регистрираните са отбелязали участие в 6 града и 1 село. Най-велосипедния град и село ще определим според постиженията на първите трима участници с най-добри постижения.

Youth projects, Бъди в час!, Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Националната кампания “До работа с колело” стартира на 1 май”

Leave a Reply