ЮНЕСКО става патрон на българския студентски отбор в Shell Eco – marathon

May 08, 2015 Няма коментари by

Националната комисия на България за ЮНЕСКО продължава своя патронаж на българското участие в международното състезание за енергийна ефективност Shell Eco-marathon Европа 2015 за втора поредна година, съобщиха от образователния портал Uchi.bg. От организацията виждат в маратона успешен модел за взаимодействие между младите таланти и бизнеса, в хода на което бъдещите инженери изграждат своята визия за справяне с глобалните енергийни предизвикателства.

Припомняма, че в рамките на маратона четири родни отбора от студенти ще участват със свои автомобили. Това са отборите на техническите университети от София и Варна, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Чепеларе.

От 21 до 24 май в Ротердам българските таланти ще премерят сили с над 230 отбора от 30 страни в Европа и Африка, за да изминат максимално разстояние с минимално количество гориво или енергия. Автомобилите на участниците ще бъдат представени на 14 май в София.

„Вече 70 години ЮНЕСКО се бори за защитата и насърчаването на образованието, науката и културата и заедно с това за устойчиво развитие. Българското участие в Shell Eco-marathon и самата инициатива на глобално ниво са изцяло в съзвучие с нашите усилия и цели като организация. Ето защо продължаваме да подкрепяме българския принос към иновациите в транспорта“ – заяви Мария Донска, главен секретар на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО.

School, Еко, Конкурси, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “ЮНЕСКО става патрон на българския студентски отбор в Shell Eco – marathon”

Leave a Reply