Sprite Graffiti Fest се превръща в Sprite Graffiti Academy

Jul 01, 2015 Няма коментари by

Ежегодният фестивал, който събира графити артистите в България на едно място – Sprite Graffiti Fest, тази година променя своя формат и се превръща в Sprite Graffiti Academy. Новосъздадената графити академия ще бъде насочена към подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни и ще включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити артисти. По този начин, младите артисти ще могат да усъвършенстват своите умения и да научат повече за множеството възможности за тяхната бъдеща професионална реализация.

Специално за първото издание на Sprite Graffiti Academy, в България ще пристигне германският артист Hombre. Той ще проведе уъркшоп, по време на който участниците ще имат възможност да научат повече за различните стилове и техники в графити изкуството. Hombre ще сподели и повече за начините, по които начинаещите български артисти могат да усъвършенстват своите умения и да превърнат своето хоби в професия.

Уъркшопът с участието на Hombre ще се проведе на 11-и и 12-и юли, във Fabrica 126 (бул. „Мария Луиза“ 126, София). Сградата ще стане и поле за изява на присъстващите артисти, а ексклузивни DJ сетове ще съпътстват творческия процес. Петнадесет начинаещи графити артисти ще могат да се включат в уъркшопа, като кандидатстват на страницата на Sprite Graffiti Academy във Фейсбук: https://www.facebook.com/SpriteGraffitiFest

Hombre е германски графити артист, чиято страст към рисуването и изкуството се насочва към създаване на графити. През 90-те години той започва да инвестира време, средства и енергия в развиване на тази своя страст. Днес той е съсобственик на студио за дизайн “SCOUTS” в Ашафенбург, Германия и работи за клиенти като Disney Германия, Reebok, Casio, Pyromaniac Clothing, Eastpak, O2 и други. Неговото изкуство излиза и извън границите на Германия и достига до Шанхай, Памплона, Белин, Москва, Йерусалим, Ню Йорк и други.

Graffiti, Street, Youth projects, Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Sprite Graffiti Fest се превръща в Sprite Graffiti Academy”

Leave a Reply