45% от младите българи консумират порнография

Sep 28, 2015 Няма коментари by

45% от младите хора в България консумират порнография редовно, показва проучване, направено сред около 1000 младежи на възраст между 14 и 17 години през 2014 година.

Това обаче води до редица негативни последици, предупреждават родни организации. За много момичета и момчета сексуално значи популярно и е начин да събират харесвания на снимки в социалните мрежи, посочва Д-р Луиза Шахбазян от Фондация “Приложни изследвания и комуникации”. “Малолетните и непълнолетните интернет потребители доброволно произвеждат клипове с провокативно сексуално съдържание”, допълва Георги Апостолов – координатор на Националния център за безопасен интернет.

Двамата поставят въпроса за ранната сексуализация, под която се разбира представянето на младите хора в сексуална светлина, привличане на вниманието им към сексуални теми и натиск да се обличат и да се държат като възрастни, преди да са съзряли достатъчно във физическо или психологическо отношение, за да се справят с последствията от това поведение.

Фондация “Приложни изследвания и комуникации” и Асоциация “Родители” започват кампания срещу тези негативни явления. Инициативата ще бъде насочена към създаване на алтернативни послания, каквито в момента липсват. Ще бъдат избрани 12 младежи, които ще са посланици на кампанията, каза Антоанета Куманова от Асоциация “Родители”.

Snow

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “45% от младите българи консумират порнография”

Leave a Reply