„Диамантеното“ ухо на Мадона посети България

Sep 29, 2015 Няма коментари by

Оливиер Хаберт е акустичен инженер и работи като главен експерт за бутиковия  френски бранд L-Acoustics  – производител на професионална озвучителна техника. Той е роден в Париж в семейство на музиканти, което е причината по-късно да се превърне в невероятно добър пианист и композитор.

С влечението си към музиката и по-специално към технологиите, Хаберт се насочва към сложна магистърска специалност в един от най-добрите университети за звук и акустика в света –  Саутхемптън, Англия.
След завършване на обучението си започва работа в престижната фирма от Hi-Fi индустрията – KEF Audio, където чифт колони  достигнат до  цена от 250 000 евро. Там амбициозният французин се усъвършенства и научава тънките нюанси на качествения звук.

След няколко години работа в Research & Development отдела на KEF Audio, където участва в създаването и подобряването на функционалния дизайн на тонколони и усилватели с едни от най-високите изисквания за качество на Hi-Fi пазара, той решава  да се премести в Pro Audio сегмента.

Придобил изключителен опит и преследвайки мечтата си да бъде максимално близо до продукта, Оливиер поема в нова професионална насока, но този път с френския луксозен производител на озвучителна техника L-Acoustics .

Deco interne LAC3_117x86.indd

Deco interne LAC3_117x86.indd

С работата си в престижната компания Хаберт се превръща в съществен сегмент от дейноста на едни от най-популярните имена в световния шоубизнес, където е отговорен за калибрирането на звука на техните концерти.
Роби Уилямс, Мадона, Кайли Миноуг, Ъшър, Пинк,  Ерик Клептън,  Депеш Мод, Боб Дилън, Джъстин Тимбърлейк, Линкин Парк, Дейвид Гета, Тиесто, Армин Ван Бюрен и Андреа Бочели са само някои от знаменитостите доверили се на L-Acoustics® и Оливиер Хаберт за своите музикални шоу спектакли.

Не случайно самата Мадона нарича инженера на L-Acoustics  „диамантеното ухо” в едно интервю, когато й задават въпрос свързан с озвучаването на нейните турнета с колоните на компанията.

Инженерът с най-прецизен слух е бил отговорен и за перефектния саунд в едни от най-престижните клубове по света като: Pacha Club – Кан, Bamboo – Маями , La Fabrik – Лезен,Франция, Jimmy’z D’Hiver – Монте Карло, Le Palm Beach – Кан, Omnia – Лас Вегас, Luxury Disco Club – Москва.

Продуктите на компанията, за която Оливиер работи,  се отличават  от тези на конкурентите, освен с впечатляващ ултра луксозен дизайн, а и с факта, че са първите, за производството на които е използвана т.нар. линейна подредба на звуковите източници (Line array source).

В основата на това  L-Acoustics  да направят бум с въвеждането на подобна революционна технология, седи основателят и собственик на комапнията д-р Кристиан Хайл – специалист по физика на елеменатарните частици и със страст към звука, който заради откритието си е наречен „бащата на модерната Лайн-арей технология“.L-Acoustics_Justin Timberlake
Основната работа на Оливиер е да калибрира системите с озвучителната техника на L-Acoustics навсякъде по света. Това е и причината той да е в България по покана на столичния Bedroom Premium Club, където в продължение на дни настройваше наскоро закупените от клуба последен модел тонколони от официалния представител на L-Acoustics за България – Форте Мюзик. Някои от почитателите на нощния живот вече имаха възможността да изпитат с нищо несравнимият саунд на L-Acoustics  в моркското заведение Хасиенда-Лозенец, където за първи път беше инсталирано високотехнологичното озвучаване.

Според Хаберт калибровката е изключително важна процедура, защото в противен случай качествените колони не биха имали особена полза. Когато целта е да се получи един динамичен, приятен и добре балансиран изравнен звук, на който да се наслади всеки слушател независимо от положението му в помещението, на помощ идват специалистите като Оливиер.

Според него звука се калибрира много по-лесно на открито, защото освен от земята там няма други отражения. Доколкото в едно затворено клубно помещение, където звука подскача от всички страни и създава огромно отражение, неговото качество без професионална калибровка може значително да се влоши.
Французинът споделя също, че неговата работа е свързана и с качеството на колоните, обект на неговата специализация. Това е и основна причина да избере компания като L-Acoustics ,където да разгръща потенциала си. Колоните на френския луксозен производител на озвучителна техника имат високо качество на компонентите, отличен дизайн,  здрави кутии, които не създават допълнителни вибрации и име на непоклатим бранд от създаването му преди повече от 20 години.

Concerts, Snow, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “„Диамантеното“ ухо на Мадона посети България”

Leave a Reply