София с нова арена за видео игри и високи технологии

Oct 23, 2015 Няма коментари by

София може да се похвали с нова арена за видео игри и високи технологии – събитията Gaming Knights. Те се завръщат с нова локация и ден на провеждане – всяка неделя, с начален час – 11:00. Домакин на събитията ще бъде популярният столичен клуб YALTA, който ще предложи огромно пространство за срещи в света на гейминга и виртуалните приключения. Освен свободен достъп до видео игри, програмата включва прожекции на анимета, косплей, презентации на иновативни технологии и продукти.

Организаторите на GK вече обявиха програма на първото издание от втория сезон, което ще се проведе идната неделя (25.10). Денят започва с удърна доза Minecraft, предложена от българската общност на играта The Pact. Паралелно с това посетителите могат да се докоснат до хитови настолни игри като Пандемия, Ticket to Ride: Europe и Dixit. Малко след това напрежението ще се повиши с турнир по Magic:The Gathering, който ще бъде официално световно събитие.

Около обяд феновете на футбола могат да вземат участие в първия официален турнир по Pro Evolution Soccer 2016, който ще бъде част от откриващото парти на играта за България. Турнирът ще се проведе във формат Шампионска лига – 32 отбора, разделени в 8 групи. Отличителното този път е, че всеки участник ще получи отбор на случаен принцип и трябва да изиграе състезанието с него, което гарантира интересни двубои по виртуалните терени.

В специална зона събитието обръща внимание на японската култура. Ще се прожектират анимета в отделна зала, като зрителите ще могат да се включат в дискусионен панел след края им. Ще видим и от блясъка на набиращия все по-голяма популярност косплей. Очакваме да видим много артисти със собственоръчно изработени костюми, имитиращи популярни герои от света на видео игрите и аниметата. За по-креативните има и още едно предизвикателство – арт конкурс с оцветяване на мандали.

В зоната на електронния спорт ще се проведат турнири в дисциплините Counter-Strike:GO, Hearthstone и League of Legends. Любителите на високите скорости също ще останат доволни, защото ще могат да премерят сили в състезания за време в една от най-реалните рейсинг игри – Project Cars. Ако сте фенове на Супер Марио, добра възможност за вас е новата зона за ретро гейминг, в която ще откриете класически конзоли и заглавия, които покориха сърцата на геймърите преди повече от 10 години.

Gaming Knights се организира от телевизионното предаване за гейминг и високи технологии NEXT TV. Партньори на събитията са ALIENWARE, VIVACOM, BOXTV, DELL, DESKTOP.BG, PLAYSTATION, PULSAR & RAZER.

Ако искате да се срещнете с други геймъри и да се забавлявате с приятели, посетете официалната facebook страница на събитието –

https://www.facebook.com/events/1514308505552987/

Gaming

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “София с нова арена за видео игри и високи технологии”

Leave a Reply