Графити изложба в чест на българската азбука ще бъде открита тази неделя

Nov 05, 2015 Няма коментари by

Мащабна графити изложба в чест на българската азбука ще бъде част от ноемврийското издание на Sprite Graffiti Academy. Изложбата ще бъде открита тази неделя (08.11.2015 г.) в Mall of Sofia (бул. Ал. Стамболийски 101“), ет. 1 от 19:00 часа.
Специално за изложбата, световноизвестният холандски графити артист Chas LoveLetters ще направи своя демо стена, а още 26-ма от най-добрите графити райтъри в страната, ще представят своите изображения на български букви като част от проекта.
ChasИзложбата ще бъде част от ноемврийското издание на единствената академия за графити изкуство в България – Sprite Graffiti Academy. Този уикенд (7-и и 8-и ноември), в betahaus (ул. „Крум Попов“ 56-58, София), като част от инициативата ще се състоят два уъркшопа, в които ще се включат общо 27 български стрийт арт любители. В първия ден, едни от най-добрите български стрийт артисти ARSEK&ERASE ще обучават начинаещи графити ентусиасти. Ден по-късно, специалистът в изобразяването на надписи върху стена Chas LoveLetters, ще се срещне със свои български колеги, на които ще може да предаде някои от тънкостите, които е научил по време на над 20-годишната си кариера в областта.
Тази година Sprite Graffiti Academy  промени своя формат и от фестивал се превърна в академия, която има за цел да подкрепя бъдещото развитие на графити артистите в страната ни. Форматът включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити артисти. По този начин, академията се фокусира върху повишаване на възможностите за усъвършенстване уменията на изгряващите графити артисти и  тяхната бъдеща професионална реализация.

Graffiti, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Графити изложба в чест на българската азбука ще бъде открита тази неделя”

Leave a Reply