Графити артисти от цялата страна усъвършенстваха уменията си по време на Sprite Graffiti Academy

Nov 10, 2015 Няма коментари by

Този уикенд графити артисти от цялата страна усъвършенстваха своите умения за рисуване върху стена. Това се случи в рамките на ноемврийското издание на Sprite Graffiti Academy. През двата дни на събитието (7-8 ноември 2015 г.) бяха организирани уъркшопове за напреднали и начинаещи, в които взеха участие общо 27 родни артисти.

Специално за академията в страната пристигна успешно реализиралият се холандски графити артист Chas LoveLetters. Той се срещна с артисти от българската графити сцена, с които дискутира тънкостите, които е научил по време на над 20-годишната си кариера в областта. По време на събитието беше организиран и уъркшоп за начинаещи с участието на ARSEK&ERASE. Те демонстрираха различните начини и подходи за реализация на един графит върху стена.SpriteGraffitiAcademy_Chas

Като част от Sprite Graffiti Academy тази неделя в Mall of Sofia (ул. Ал. Стамболийски 101, ет. 1), беше открита и изложбата „Графити на българската азбука“. Специално за нея Chas LoveLetters направи своя демо-стена, а още 26-ма от най-добрите графити райтъри в страната представиха своите изображения на български букви като част от проекта.

Sprite Graffiti Academy е продължение на дългогодишната инициатива Sprite Graffiti Fest, която събира на едно място графити артистите в България. От 2015 г. събитието промени своя формат, като вече е с по-голям обхват в подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни. Форматът включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити артисти. По този начин академията се фокусира върху повишаване на възможностите за усъвършенстване уменията на изгряващите графити артисти и тяхната бъдеща професионална реализация.

Graffiti

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Графити артисти от цялата страна усъвършенстваха уменията си по време на Sprite Graffiti Academy”

Leave a Reply