Микрослушалка за преписване – хит сред учениците (видео)

Dec 21, 2015 Няма коментари by

Слушалките за преписване са новата мода сред българските ученици и студенти. За младите хора те често се превръщат в незаменим помощник по време на труден изпит, разкриха тийнеджъри пред журналист на Teenews.eu.

Българските ученици най-често използват магнитна микрослушалка като например модела MS05, която е изключително малка. Поради миниатюрните си размери, подобно устройство влиза изцяло в ушния канал и остава абсолютно незабележимо за околните.

В края на първия учебен срок, когато стресът от предстоящи класни и контролни за учениците е голям, интересът към този тип хайтек устройства се повишава. Някои от младите хора, дори признават, че вече са закупили такива микрослушалки и често прибягват до тяхната употреба.хендсфри

Родителите също признават, че децата им използват микрослушалки по време на изпити и дори при контролни работи, където контролът е много по-слаб. За някои от тях употребата им е нежелателна, но за други – практична, отчитайки високата натовареност на своите ученици.

Самите ученици, които притежават микрослушалка споделят, че я използват само в крайни случаи – когато предстоящият изпит е много важен и са разполагали с твърде кратко време, за да се подготвят.

За много от тях съвременните технологии са нещо съвсем естествено, а слушалката е средство за преминаване напред в учебния процес. Благодарение на микрослушалката младият човек се фокусира върху любимите си занимания и в същото време успява да запази добър успех в училище, е мнението на подрастващите.

По време на изпита обикновено му помага негов добър приятел или съученик, който диктува най-важното от материала на изпитните въпроси. Технологията има висока степен на надеждност, но също изисква сериозна концентрация от страна на пишещия и диктуващия. „Винаги съм готов да помогна на мой приятел, ако ме помоли да му съдействам да препише на изпит със слушалка. Все пак на всеки може да се случи да закъса и трябва да си помагаме“ – споделя десетокласник.

Въпреки че MS05 е една от най-малките по размери магнитни слушалки, риск от разкриване от страна на учителя винаги има. Някои учители дори споделят, че са откривали подобни устройства у своите възпитаници, което ги е поставяло в изключително неудобна ситуация.

Затова ние, от TeeNews, съветваме младите хора да направят всичко възможно да се подготвят за изпита и да прибягват до помощни средства само в краен случай.

Повече подробности има в прикаченото видео:

School, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Микрослушалка за преписване – хит сред учениците (видео)”

Leave a Reply