“Междузвездни войни: Епизод 9” може да се снима в космоса

Feb 05, 2016 Няма коментари by

Космосът може да се превърне в снимачна площадка за някои сцени от деветата част на поредицата “Междузвездни войни”. Това съобщи режисьорът Колин Тревъроу по време на филмовия фестивал в Сънданс.

За да направи това Тревъроу е изпратил запитване за възможно използване на филмови камери IMAX на Международната космическа станция. И въпреки, че отговор все още не е получен, продуцентите от Дисни студио планират да превърнат открития космос в следващата локация за снимките на фантастичната сага.

Снимането в открития Космос е прилагано в киното и преди. Такъв пример е лентата „Hubble 3D“ на „Уорнър брадърс“, в която е използвано IMAX 3D оборудване, което да заснеме седем астронавти по време на мисията им да поправят космически телескоп.

Режисьорът на “Междузвездни войни: Епизод 9” смята поредицата за историческа и затова ще използва филмови камери, отказвайки се от цифровизираните снимачни комплекси. “Филмовата лента ни позволява да се върнем към нашето детство, да си спомним детското кино изживяване” – обяснява той.

Деветата част на поредицата се очаква да излезе по кината през 2019 година. Преди нея обаче, на 15 декември 2017 г., ще бъде представена осмата серия на сагата от режисьора Раян Джонсън.

Фантастика, Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to ““Междузвездни войни: Епизод 9” може да се снима в космоса”

Leave a Reply